EXIT POLL. Coaliția din care face parte partidul premierului B. Netanyahu a câștigat alegerile

Data publicării:
benjamin 20netanyahu 20mediafax-45203

Conform rezultatelor la ieşirea de la urne prezentate de ziarul Haaretz şi de CNN, coaliţia Likud-Israel Beiteinu ar obţine 31 de locuri în Knessetul de 120 de membri, deşi era creditată în sondajele preelectorale cu 32 - 35 de locuri, comparativ cu 42 în actuala legislatură, relatează Mediafax.

Formaţiunea de centru Yesh Atid ar putea obţine 18 locuri în Knesset, iar Partidul Muncii 17. Partidul religios Shas este creditat cu 13 mandate, urmat de formaţiunea de extremă-dreapta Căminul Evreiesc (Habayit Hayehudi), cu 12 parlamentari, şi de Meretz, cu şase.

În total, Knessetul ar urma să aibă 61 de parlamentari de drepta şi centru-dreapta şi 59 de stânga şi centru-stânga.

Cine a fost favorit la urne

Cinci milioane de israelieni au fost chemați astăzi la urne pentru a-i alege pe cei 120 de membri ai Parlamentului. Scrutinul ar fi trebuit să aibă loc în octombrie, dar au fost devansate de premier.

În cursa electorală pentru ocuparea celor 120 de locuri din Parlament s-au înscris reprezentanții a 38 de partide. Potrivit analiștilor, doar 15 formațiuni politice pot depăși pragul electoral de două procente pentru a obține reprezentare în Legislativ. Marele favorit era considerat partidul Likud al premierului Benjamin Netanyahu.

„Vrem ca Israelul să câştige, de aceea am votat Likud-Beitenu. Cu cât este mai mare coaliția, cu atât Israelul va fi mai puternic. Întreaga mea familie mă susţine”, a spus premierul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri