Furie în India după ce un copil a fost violat în grup și bătut: S-ar putea să nu supraviețuiască. Unul din agresori îi este rudă

Data publicării:
un barbat tine in mana un banner cu mesajul no rape
Un băiat de 12 ani este în „stare critică” după ce ar fi fost violat în grup și bătut în capitala Indiei FOTO: Profimedia Images

Un băiat de 12 ani este în „stare critică” după ce ar fi fost violat în grup și bătut în capitala Indiei, New Delhi, potrivit poliției.

Adjunctul șefului poliției din Delhi, Sanjay Sain, a declarat că presupusul atac a fost comis de trei tineri, toți minori și pe care victima îi cunoștea, între care și o rudă, potrivit CNN.

Atacul ar fi avut loc în cartierul de nord-est Seelampur pe 18 septembrie, dar a fost reclamat abia pe data de 22 septembrie, potrivit poliției și DCW (atotoritatea desemnată să investigheze cazurile privind securitatea femeilor).

Doi dintre tinerii suspectați au fost arestați, dar nu au fost puși oficial sub acuzare: „Cei trei suspecți sunt din aceeași comunitate, erau vecini”, a spus Sain.

Potrivit unui comunicat emis de DCW, părinții băiatului au spus că fiul lor se afla în „stare critică” după ce ar fi fost agresat cu o tijă și a fost lovit „brutal” cu cărămizi.

„Băiatul nu este într-o stare bună și s-ar putea să nu supraviețuiască”, a declarat pentru CNN președintele DCW, Swati Maliwal.

Protestele din India față de numărul mare de agresiuni sexuale îndreptate împotriva femeilor au devenit obișnuite în ultimii ani. În 2012, după ce o studentă la medicină a fost violată în grup și ucisă, milioane de oameni au ieșit să protesteze și să ceară pedepse mai dure pentru violatori.

Moartea studentei a adus în atenție atacurile sexuale în India și a marcat un punct de cotitură, odată cu introducerea de noi legi mai aspre. Cu toate acestea, numărul agresiunilor sexuale rămâne foarte ridicat în India.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri