Hosni Mubarak, achitat de un tribunal din Cairo

Data publicării:
MUBARAK-AFP Mediafax Foto-STR

Crimele au avut loc în timpul protestelor care au dus la înlăturarea de la putere a dictatorului, după 30 de ani de regim. În vârstă de 86 de ani, el nu va părăsi, totuşi, închisoarea, pentru că execută o pedeapsă de trei ani într-un dosar de corupţie.

Verdictul anunţat de judecător a fost primit cu strigăte de bucurie de simpatizanţii lui Hosni Mubarak. O bucurie pe care au împărtăşit-o şi cei doi fii ai fostului dictator, care l-au sărutat pe acesta pe frunte.

Fericire fără margini a fost şi dincolo de poarta tribunalului, unde zeci de oameni au aşteptat anunţarea verdictulului. „Nimeni nu-l poate înlătura de la putere, tot poporul egiptean îl iubeşte, de la cei mai tineri până la cei mai în vârstă, de la cei needucaţi până la cei cu studii superioare. Îl adorăm!”. „Sunt extrem de fericită pentru justiţia egipteană. Îi mulţumesc lui Allah pentru independenţa Justiţiei, pentru că nimeni nu a influenţat această decizie”.

Alţi şase foşti oficiali din domeniul securităţii, printre care şi fostul ministru de Interne, au fost achitaţi în acelaşi caz. Peste 840 de oameni au fost ucişi în timpul revoltei populare din 2011, care a dus la înlăturarea lui Hosni Mubarak de la putere după 30 de ani de regim.

În ciuda deciziei favorabile date de tribunalul din Cairo, Hosni Mubarak nu va părăsi închisoarea, pentru că execută o pedeapsă de trei ani într-un alt dosar de corupţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri