Înainte de a fi executat, un condamnat la moarte din SUA a renunțat la ultima masă și a mâncat resturi de la cantina închisorii

Data actualizării: Data publicării:
barbat condamnat condus de un gardian
Înainte de a fi executat, un condamnat la moarte din SUA a renunțat la ultima masă și a mâncat resturi de la cantina închisorii FOTO: Shutterstock

Un bărbat condamnat la moarte pentru uciderea a două persoane în Oklahoma, în urmă cu mai bine de două decenii, a fost executat joi, aceasta fiind prima execuție din acest stat în 2024. Michael Dewayne Smith a primit injecția letală la penitenciarul de stat Oklahoma din McAlester și a fost declarat decedat la 10:20 a.m., potrivit CBS News.

Așa cum se procedează, înainte de a-i fi administrat serul letal, Smith a fost întrebat dacă vrea să spună ceva, însă nu a avut nimic de transmis: „Nu, sunt ok”, a spus el.

Smith, de 41 de ani, a fost condamnat la moarte după ce le-a ucis pe Janet Moore, o mamă de 41 de ani, și pe Sharath Pulluru, de 22 de ani, angajata unui magazin. Crimele, săvârșite în două incidente separate, pe 22 februarie 2002, au fost comise în timp ce Smith fugea deja de poliție în urma altui asasinat, au spus autoritățile.

Procesul de execuție din Oklahoma a durat puțin peste 10 minute joi, iar Smith a intrat în camera morții cu un consilier spiritual. Înainte de asta, el a renunțat la dreptul de a face o comandă specială pentru ultimă masă și a mâncat niște resturi pe care le avea de la cantina închisorii.

Smith a încercat să facă apel la sentință de mai multe ori, în toată perioada petrecută după gratii. La un moment dat, Smith și avocații lui au spus că el nu este responsabil pentru niciuna dintre crimele pentru care a fost condamnat, chiar dacă le recunoscuse anterior cu mai multe ocazii. Avocații au făcut presiuni pentru clemență pe motiv că acesta avea probleme din cauza abuzului de substanțe și dizabilități intelectuale. Niciuna dintre contestațiile lui Smith nu a avut succes în instanță.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri