Jair Bolsonaro a anunțat că a făcut încă un test COVID-19 și a ieșit tot pozitiv

Data actualizării: Data publicării:
Jair Bolsonaro, presedintele Braziliei, poarta masca in timpul unei conferinte de presa
Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro le-a cerut compatrioţilor săi să economisească energia electrică. Foto: Guliver/Gettyimges

Președintele brazilian Jair Bolsonaro a anunțat că a fost testat din nou pozitiv pentru COVID-19, la două săptămâni după ce a fost diagnosticat, potrivit CNN. Este al treilea test pozitiv al președintelui „coronasceptic” al Braziliei.

Bolsonaro lucrează în semi-izolare din reședința prezidențială încă din 7 iulie, când a anunțat pentru prima dată că a fost infectat.

El a spus inițial că are febră ușoară, dar nu au apărut cu simptome grave. Susținător al controversatului medicament contra malariei hidroxiclorochina, Bolsonaro a anunțat că îl ia și a spus în repetate rânduri că crede că medicamentul l-a ajutat.

Totuși, Societatea braziliană pentru boli infecțioase a cerut medicilor într-un raport publicat săptămâna trecută, să înceteze utilizarea hidroxiclorochinelor pentru a trata coronavirusul, deoarece s-a dovedit ineficient și poate provoca daune colaterale.

Aceasta este de altfel și recomandarea OMS.

Bolsonaro, care a minimizat timp de luni întregi pericolul reprezentat de coronavirus, timm în care Brazilia a ajuns una dintre țările cel mai grav afectate di lume, se plimbă adesea prin curtrea palatului prezidențial pentru a-i saluta pe suporterii săi și a continuat să facă acest lucru și după ce a fost confirmat cu COVID-19.

Nu este singurul înalt oficial din țară care a fost infectat. Ministrul Cetăţeniei şi Ministrul Educaţiei au dezvăluit de asemenea că au fost confirmați cu noul coronavirus.

Brazilia a depășit pragul de două milioane de infectări cu noul coronavirus și a raportat aproape 80.000 de decese de la începutul pandemiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri