MASACRUL DIN CONNECTICUT. Două dintre victime au fost înmormântate luni

Data publicării:
1812 20doliu 20sua-39211

Una dintre victimele atacului care a zguduit statul american Connecticut este Ana Marquez Green, de şase ani, al căruit tată este muzician de jazz. Fetiţa şi fratele ei dădeau semne că moştenesc talentul părintelui lor. Fratele Anei, şi el elev la aceeaşi şcoală, a supravieţuit atacului.

O altă victimă, Olivia Engel, avea şase ani şi era cea care rostea rugăciunea de mulţumire, la cină, împreună cu familia. Jesse Lewis învăţa să călărească şi, vineri, în ziua tragediei, îl aştepta pe tatăl său să îl ia de la şcoală. Grace McDowell, de şapte ani, era îndrăgostită de modă şi îi plăcea să poarte bijuteriile bunicii sale.

Barack Obama i-a asigurat pe toţi cei care au pierdut pe cineva drag în atacul de vineri că întreaga Americă este alături de ei.

"Am venit să ofer iubirea şi rugăciunile întregii naţiuni. Îmi dau seama că niciun cuvânt nu poate exprima durerea adâncă pe care o simţiţi şi niciun cuvânt nu poate vindeca inimile voastre rănite. Sper doar că vă ajută să ştiţi că nu sunteţi singuri în durerea voastră", a spus preşedintele american.

Fiecare dintre cele 26 victime avea o poveste. Fiecare avea vise pe care nu le-a mai atins. 20 de elevi, niciunul mai mare de nouă ani şi şase adulţi au fost ucişi într-o şcoală de un tânăr care apoi s-a sinucis.

Poliţiştii au confirmat identitatea atacatorului: Adam Lanza, un tânăr de 20 de ani, retras şi cu un comportament imprevizibil. Cât timp a fost elev nu şi-a făcut prieteni şi abia dacă schimba o vorbă cu colegii de clasă, spun profesorii. De altfel, mama sa l-a retras din sistemul public de învăţământ, pentru că era nemulţumită de programa şcolară.

Anchetatorii nu au stabilit încă motivele masacrului. Ei încearcă acum să afle dacă nu cumva patru dintre copiii ucişi au fost ţinte exacte ale criminalului, iar restul, oricât sună de sinistru, doar victime colaterale. Cei patru elevi locuiau foarte aproape de casa asasinului, mai mult, familia unuia dintre băieţii ucişi era vecină cu familia atacatorului. Anchetatorii sunt tot mai siguri că toată nebunia a plecat de la obsesia mamei lui Adam Lanza pentru arme şi sfârşitul lumii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri