Medicii au fost nevoiți să-i amputeze unei fete mâinile și picioarele după un diagnostic eronat pus într-un spital, în Anglia

Data actualizării: Data publicării:
paturi la terapie intensiva
Un asistent medical de la Spitalul Medical este suspectat că ar fi sedat patru paciente pentru a le viola Foto: Getty Images

O fată din Marea Britanie a câștigat în urma unei proceduri judiciare o compensație de 39 milioane de lire sterline (peste 44 milioane de euro), după ce medicii i-au amputat toate membrele în urma unui diagnostic eronat pus în spital.

Avocații fetei a cărei identitate nu a fost făcută publică au spus că părinții ei au dus-o la Spitalul Frimley Park din Surrey, sud-estul Angliei, cu febră mare, stări de somnolență și vărsături, care sunt simptome pentru meningită și sepsis, dar medicii au trimis-o acasă după ce i-au prescris paracetamol, potrivit BBC.

Părinții ei s-au întors la spital când starea ei s-a agravat, iar medicii au diagnosticat-o cu sepsis meningococic. Mai târziu, ea a făcut insuficiență la mai multe organe.

Din cauza severități sepsisului, fata a avut nevoie de amputații la toate cele patru membre, a declarat avocata Elizabeth-Anne Gumbel, care reprezintă familia. Astfel, picioarele i-au fost amputate de deasupra genunchiului, iar brațele de deasupra cotului.

Familia ei a susținut că în cazul în care medicii ar fi tratat-o imediat cu antibiotice, fata nu ar fi ajuns într-o stare atât de gravă și nu ar fi necesitat amputații.

Administrația spitalului a recunoscut vineri răspunderea în acest caz la Înalta Curte din Londra.

Gumbel a descris-o pe fată ca fiind „extraordinar de curajoasă” și a spus că „reușește să se descurce foarte bine la școală în situația în care se află”.

Serviciul Național de Sănătate (NHS) a acceptat, de asemenea, răspunderea pentru starea tinerei fete, iar avocatul care a reprezentat instituția a spus că „nu există nicio sumă de bani care să poată compensa cu adevărat traumele fetei”.

Fata va primi o parte din sumă acum, iar restul, în tranșe anuale, pentru tot restul vieții.

Un purtător de cuvânt al NHS a declarat: „Ne pare foarte rău pentru rănile ei și înțelegem că nicio sumă de bani nu poate compensa pe deplin ce a pățit. Însă suntem mulțumiți că a fost aprobat acordul de despăgubire și sperăm că daunele acordate o vor ajuta să fie cât mai independentă pe viitor”.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri