Nikki avea 7 ani când un bărbat a înjunghiat-o de 37 de ori. Mama ei a așteptat 30 de ani până când criminalul a fost condamnat

Data actualizării: Data publicării:
Nikki Allan murder
Timp de aproape 31 de ani, Sharon Henderson a luptat să afle cine i-a ucis fetița de șapte ani. FOTO: Profimedia Images

Timp de aproape 31 de ani, Sharon Henderson a luptat să afle cine i-a ucis fetița de șapte ani. Femeia nu și-a pierdut niciodată speranța că cel care i-a înjunghiat copilul de 37 de ori va fi prins și condamnat. Criminalul a fost condamnat marți la 29 de ani de închisoare. Întrebată cum a putut face față acestui calvar, Sharon Henderson a răspuns: „Pentru că Nikki este fetița mea și o iubesc”.

Sharon Henderson și-a dedicat toată viața pentru a afla cine este criminalul. Timp de 30 de ani ea a vorbit despre ce s-a întâmplat, a povestit ce știa și a menținut vie atenția presei asupra acestui caz. Dar, în ciuda apelurilor ei și a anchetei de amploare, nu s-a aflat cine a ucis-o pe Nikki.

Marți, David Boyd, un vecin care a atacat-o pe fată cu o cărămidă și a înjunghiat-o de 37 de ori înainte de a-i abandona trupul însângerat într-o clădire părăsită, a fost condamnat la 29 de ani de închisoare.

Întrebată după verdict cum a găsit puterea de a continua să lupte, Sharon Henderson a răspuns: „Pentru că Nikki este fiica mea și o iubesc”.

Tragedia a avut loc în seara zilei de 7 octombrie 1992, când Nikki se juca afară împreună cu mai mulți prieteni. Un martor a văzut-o mergând apoi alături de un bărbat care ulterior a fost identificat ca fiind Boyd. Imaginile de pa camerele de supravegere, care au fost analizate de poliție, o arătau pe fetiță în timp ce sărea în joacă alături de acest bărbat, scrie The Independent.

Boyd, care atunci avea 25 de ani, locuia în aceeași clădire în care locuia și familia fetiței și era iubitul fetei care avea grijă de Nikki. Bărbatul a atras-o cu ușurință pe Nikki într-un loc abandonat, în spatele unei clădiri, la 300 de metri de imobilul în care locuiau.

A lovit-o pe fetiță cu o cărămidă în cap, iar apoi a înjunghiat-o în mod repetat în piept, asigurându-se că o va ucide, potrivit probelor de la dosar. Apoi, a târât-o într-un subsol și a abandonat-o acolo. Urme de sânge au fost găsite deasupra subsolului, pe pereți și pe trepte, acestea fiind indicii că fetița a fost târâtă acolo. Vecinii au spus că în acea noapte au auzit țipete îngrozitoare. Trupul fetiței a fost găsit în dimineața următoare.

La început, poliția l-a suspectat în mod greșit pe George Heron, despre care vecinii spuneau că e un singuratic. Judecătorul Mitchell a stabilit ulterior că Heron a fost obligat de polițiști să mărturisească fapta, deși nu el era criminalul. Bărbatul a fost eliberat în 1993, dar toată viața lui a fost dată peste cap de atunci, așa că el a fost nevoită să plece în Irlanda.

În 2013, Sharon Henderson declara: „Mă uit la pozele lui Nikki și încerc să mă gândesc la momentele fericite și nu mă pot gândi decât la noaptea în care a fost ucisă. Îmi pot imagina că, probabil, ultimele ei cuvinte au fost „mama”. Voi continua să lupt pentru că nu vreau ca și celelalte trei fiice ale mele să trăiască acest chin pe care îl trăiesc eu”.

În 2016, ea a lansat o petiție prin care îndemna poliția să revizuiască cazul, iar în anul următor s-a întâlnit cu agentul șef de atunci Steve Ashman, care a autorizat începerea unei noi anchete.

Anchetatorii au făcut teste ADN și au prelevat probe de la 839 de bărbați și le-au comparat cu probele găsite pe hainele fetiței. Testele au indicat potriviri cu David Boyd, cel care la început fusese considerat doar martor. El a fost arestat în 2018, sub suspiciunea de crimă, iar anul trecut a fost pus sub acuzare. El mai avea două condamnări anterioare, fiind în dosarele poliției.

Marți, după condamnarea lui Boyd, Sharon Henderson, acum în vârstă de 55 de ani, a criticat faptul că bărbatul nu a fost de la început investigat, deși avea cazier.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri