O posibilă purtătoare a virusului din China, căutată în Franța. S-a lăudat că a mâncat la un restaurant de lux

Data actualizării: Data publicării:
femeie-china-virus-franta

Autoritățile franceze sunt în alertă după ce au primit informații de la autoritățile chineze că o femeie, care ar fi infectată cu coronavirusul care a ucis 25 de persoane în China, a fugit din țară și s-a lăudat pe rețelele sociale că a mâncat la un restaurant de lux.

Ambasada Chinei la Paris a precizat pentru BBC că încearcă să găsească o femeie din zona Wuhan care a scris pe rețelele sociale că a luat medicamente ca să dea aparențele că nu are simptomele virusului și astfel de poată intra în Franța. 

Stimptomele acestui virus sunt asemănătoare unei gripe, iar complicațiile pot duce la pneumonie sau chiar deces.

Wuhan este orașul din care a pornit coronavirusul necunoscut ce a dus la moartea a 25 de persoane și îmbolnăvirea a peste 600.

Deocamdată nu există o confirmare că femeia se mai află în Franța sau dacă este purtătoare a virusului.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Femeia ar fi trecut prin scannerul de termoviziune din aeroport în perioada în care încă nu erau anulate zborurile de pe aeroportul din Wuhan și a publicat ulterior fotografii în care mănâncă la un restaurant de lux din Franța și a descris ce a făcut.

Ea a fost intens criticată de ceilalți utilizatori chinezi pentru gestul său.

Joi, autoritățile chineze au anunțat că un al doilea oraș a fost închis. Este vorba despre Huanggang - o localitate vecină cu Wuhan - cu aproape 7 milioane de locuitori.

Potrivit noilor informații apărute în legătură cu acest caz, sursa noului coronavirus ar fi carnea de şarpe vândută fără respectarea normelor de igienă, într-o piață de Wuhan. Și în afara Chinei sunt raportate noi îmbolnăviri. În Hong Kong a fost raportat un al doilea caz, iar în Statele Unite 16 oameni sunt monitorizați după ce au intrat în contact cu un bărbat de 30 de ani, primul caz de îmbolnăvire confirmat din SUA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri