Ovidio Guzman, fiul renumitului traficant de droguri El Chapo, a fost arestat în Mexic

Data publicării:
Ovidio Guzman, fiul renumitului traficant de droguri El Chapo,
Ovidio Guzman, fiul renumitului traficant de droguri El Chapo, a fost arestat în Mexic. Foto: Profimedia

Ovidio Guzman, fiul renumitului traficant de droguri mexican Joaquin „El Chapo” Guzman, a fost arestat de autoritățile mexicane, au anunțat joi patru oficiali pentru Reuters.

Ovidio Guzman a mai fost arestat în octombrie 2019, pentru scurt timp, în statul Sinaloa, din nordul Mexicului, dar apoi a fost eliberat pentru a evita o răzbunare violentă din partea bandei sale de narcotraficanți.

Tatăl său, Joaquin Guzman, alias El Chapo, a fost condamnat la închisoare pe viață în 2019 pentru rolul său în conducerea cartelului Sinaloa. El Chapo a fost acuzat că a transportat în SUA cel puţin 1.200 de tone de cocaină pe parcursul a 25 de ani.

În timpul procesului, acuzarea a demonstrat că El Chapo a comandat sau a comis el însuşi asasinarea a cel puţin 26 de persoane, de multe ori acestea fiind întâi torturate. Victimele au fost informatori, traficanţi din organizaţii rivale, poliţişti şi colaboratori, chiar membri ai propriei familii.

Cunoscut şi pentru evadarea sa spectaculoasă dintr-o închisoare mexicană, printr-un tunel, în 2015, El Chapo este deţinut în închisoarea de înaltă securitate Florence, din statul Colorado (vestul SUA).

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri