Soția lui El Chapo a fost eliberată. Consoarta traficantului de droguri a recunoscut că a lucrat pentru cartelul Sinaloa

Data publicării:
soția lui El Chapo după ce a aflat că soțul ei a fost condamnat în America
Foto: Emma Coronel Aispuro / Sursa foto: Profimedia Images

Emma Coronel Aispuro, soţia traficantului mexican de droguri El Chapo, a fost condamnată în noiembrie 2021 de justiţia americană la trei ani de închisoare. Aceasta a fost pusă miercuri în libertate, potrivit registrelor administraţiei penitenciare, informează AFP, preluată de Agerpres.

Ea recunoscuse înainte participarea sa la traficul de droguri al puternicului cartel Sinaloa condus de soţul său Joaquin Guzman, cunoscut ca El Chapo. În iunie 2021, ea pledase vinovată la trei capete de acuzare: participare la trafic de droguri, spălare de bani şi tranzacţii cu un traficant de droguri străin.

În vârstă de 34 de ani, Emma Coronel Aispuro a fost ţinută în detenţie într-un centru închis pentru deţinuţi aflaţi la sfârşit de pedeapsă, în Long Island, statul american California.

Potrivit termenilor condamnării sale, ea va rămâne în libertate supravegheată timp de patru ani.

Joaquin Guzman, zis El Chapo, era considerat cel mai puternic traficant de droguri din lume înainte de arestarea lui în 2016 şi extrădarea sa în SUA, în 2017.

Condamnat în iulie 2019 la închisoare pe viaţă în urma unui proces derulat în regim de maximă securitate la New York, El Chapo îşi ispăşeşte pedeapsa într-o închisoare de maximă securitate în statul Colorado.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri