Provocări la Tiraspol. Descinderi în singurul liceu cu predare în limba română

Data publicării:
transnistria tiraspol mediafax-1

 

Directorul Ion Iovcev și directorii adjuncți Raisa Pădurean și Tatiana Andrieș au fost interogați și amenințați cu închisoarea, relatează Unimedia.

Reprezentanții ONG-ului Promo-LEX au postat un anunț pe rețelele de socializare: „La Tiraspol în Liceul „Lucian Blaga” au intrat persoane necunoscute, au filmat în interior și au creat panică printre elevi și profesori! OSCE Mission to Moldova, dragi jurnaliști, administrația liceului solicită ajutorul dumneavoastră!”, au scris reprezentanții Promo-LEX.

Raisa Pădurean a cerut ajutor. „Ajutor, care sunt pe fir, în liceu au pătruns persoane în civil şi miliţieni. Mă arestează pentru că nu mă supun lor. Directorul e interogat”, se spune în mesaj.

Contactată de Unimedia, Raisa Pădureanu a menționat că mai mulți polițiști și persoane în civil au dat buzna în cadrul instituției în această dimineață. Potrivit sursei, motivul ar fi o scrisoare înaintată de către o angajată a liceului, care s-a plâns de faptul că sunt rețineri la salariu. 

„Colega noastră are nevoie de pașaport transistrean și știu că a fost supusă presiunilor din partea forțelor de ordine din regiune. Milițienii au venit și au început să ne solicite actele contabile pentru ca să vadă salariile profesorilor. Noi nu ne-am supus, pentru că suntem subordonați Ministerului Educației al Republicii Moldova. Cea care a înaintat scrisoarea nu este prezentă la serviciu. De asemenea, toate acuzațiile din scrisoare sunt minciuni și falsuri”, a declarat Pădureanu. 

Potrivit sursei, atât directorul liceului cât și directorii adjuncți au fost chemați la interogatoriu și au fost amenințați în cazul în care nu vor prezenta toate actele necesare. „Milițienii au întocmit un proces verbal pe numele directorului și i-au înaintat o citație de chemare în judecată pe 11 decembrie. Am început să filmăm tot ce se întâmplă, iar milițienii au început să ne amenințe că ne arestează și ne-au ordonat să ștergem înregistrările. Le-am spus că suntem într-un loc public. Am fost urmărită și atunci când am mers la baie”, a mai adăugat sursa. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri