Scriitorul Luis Sepulveda și soția sa, poeta Carmez Yanez, infectați cu coronavirus după o vizită în Portugalia

Data publicării:
Scriitorul Luis Sepulveda infectat cu noul coronavirus
Foto: Profimedia

Scriitorul chilian Luis Sepulveda a fost testat pozitiv cu coronavirus, după revenirea de la un festival literar din Portugalia. În aceeași situație este și soția sa, Carmen Yanez.

Scriitorul chilian, cu domiciliul în Spania, şi soţia sa au avut primele simptome la două zile după întoarcerea de la un festival literar din Póvoa de Varzim, Portugalia, scrie Mediafax. Infecţia a fost confirmată de autorităţile medicale din Asturias.

Sepulveda (70 de ani) şi soţia sa, poeta Carmen Yáñez (66 de ani) au fost în Portugalia între 18 şi 23 februarie şi primele simptome au apărut pe data de 25, dar momentan nu există informaţii despre locul în care au luat virusul cei doi.

Medicii încearcă să identifice „contactele apropiate” ale scriitorului.

„Direcţia generală pentru sănătate a fost informată despre un caz confirmat de COVID-19 în Principatul Asturias, identificat ulterior drept scriitorul Luis Sepúlveda, care a fost în regiunea nordică a Portugaliei în perioada 18-23 februarie. Diagnosticul de laborator este a fost pozitiv, aşteptând confirmarea laboratorului naţional de referinţă", se arată într-o notă a autorităţilor locale de sănătate.

Peste 3.000 de persoane au murit la nivel global după ce au fost infectate cu noul coronavirus, după ce oficialii chinezi au anunţat că au fost înregistrate încă 42 de decese. La nivel global au fost confirmate aproape 90.000 de cazuri de infectare cu coronavirus, creşterea numărului celor aflate în afara Chinei fiind mai accelerate decât cea a celor din China continentală.

În Europa, cea mai afectată țară este Italia, unde au fost anunțate peste 1100 de cazuri de infectare, dintre care 34 decese.

Editor: I. I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri