Un bărbat din India a luat COVID-19 la o înmormântare și a infectat alți 8 oameni

Data actualizării: Data publicării:
india barbat coroavirus bbc
Un bărbat a luat COVID-19 la o înmormântare și a infectat alți 8 oameni. Sursa: captură BBC

Un bărbat din statul Kerala, din sudul Indiei, s-a infectat cu COVID-19 la înmormântarea unchiului său. Apoi a infectat alte 8 persoane, relatează BBC.

Binu, care lucrează în construcții, spune că regretă acum decizia de a participa la înmormântare.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„M-am întors acasă și mă simțeam rău. Am făcut testul și a ieșit pozitiv. Îmi pare rău pentru asta. Și, din cauza mea, alte 8 persoane s-au infectat. Toți au folosit dezinfectant pentru mâini și nu știm cum s-a întâmplat”, povestește el.

În statul Kerala s-a înregistrat o creștere a cazurilor de coronavirus în ultima perioadă. Autoritățile se așteaptă însă ca sistemul medical să facă față, în condițiile în care statul are un sistem sanitar mai performant decât alte state indiene.

Kamalamma, o asistentă medicală și merge din ușă în ușă pentru a le spune oamenilor cum să se protejeze de coronavirus, spune că, în general, persoanele în vârstă și cele bolnave își iau măsuri de precauție, dar că tinerii sunt mai puțin preocupați de acestea.

Binu nu știe de către cine a fost infectat. El spune acum că nu vrea ca și alții să sufere, așa cum a suferit el, și că oamenii îl vor asculta.

„Nu mai vreau să infectez pe nimeni, sunt foarte atent. A trebuit să stau 14 zile în carantină, într-un centru guvernamental. Apoi am stat alte 14 zile în izolare acasă. A fost foarte dureros. Oamenii trebuie să aibă grijă să nu ia virusul. Doar oamenii care stau în carantină înțeleg cât de rău e”, spune el.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri