Un francez a încercat să traverseze Munții Pirinei pe jos pentru a cumpăra țigări din Spania

Data publicării:
zăpadă Munții Rodnei
FOTO: Agerpres

Un bărbat din Franța s-a rătăcit și a fost salvat de jandarmii montani în munții Pirinei, după ce a încercat să treacă pe jos granița în Spania pentru a cumpăra țigări mai ieftine, informează The Local.fr, care citează AFP.

Bărbatul a plecat cu mașina sâmbătă din orașul Perpignan, din sudul Franței, având ca destinație La Jonquera (Spania), însă a fost oprit la un baraj al poliției și nu și-a putut continua drumul. Drept urmare, a decis să traverseze pe jos lanțul muntos care desparte cele două țări.

"A căzut într-un pârâu, s-a pierdut și a sunat după ajutor", a anunțat un echipaj al jandarmeriei montane din zonă pe Twitter. A fost nevoie de intervenția unui elicopter pentru a-l salva pe bărbatul "rătăcit, epuizat și care tremura de frig".

După ce a fost salvat, bărbatul a fost amendat cu 135 de euro pentru că nu a respectat măsurile de izolare. Cetățenii francezi pot părăsi locuința doar pentru a cumpăra alimente esențiale și completând o declarație pe proprie răspundere privind motivul ieșirii.

Mulți oameni din sudul Franței obișnuiesc să treacă granița în Spania pentru a cumpăra țigări, alcool sau alimente, pentru că sunt mai ieftine.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri