Un oficial din Paraguay a trebuit să își dea demisia după ce s-a descoperit că a semnat un acord cu o țară care nu există

Data publicării:
oficial din Paraguay semnează un acord cu reprezentanții unei țări fictive
Statele Unite ale Kailasei sunt conduse de Nithyananda, un guru indian care este căutat de poliție pentru agresiuni sexuale. Captură foto: Twitter

Un oficial al guvernului din Paraguay a fost înlocuit după ce s-a descoperit că a semnat un memorandum de înțelegere cu reprezentanții unei țări fictive conduse de un guru indian care este căutat de poliție pentru agresiuni sexuale, potrivit The Guardian.

Arnaldo Chamorro, șef de cabinet al Ministerului Agriculturii din Paraguay, a fost înlocuit miercuri după ce s-a constatat că a semnat o „proclamație” cu reprezentanți ai Statelor Unite ale Kailasei.

Pe site-ul Kailasei, țara fictivă este descrisă ca reprezentând „renașterea civilizației antice hinduse iluminate, care este readusă la viață de hinduși strămutați din toată lumea”. Țara este condusă de un guru auto-proclamat, Nithyananda, care este căutat de autoritățile din India pentru comiterea mai multor infracțiuni, printre care se numără și cazuri de agresiune sexuală. Nu se știe unde a fugit Nithyananda.

Printre altele, în „proclamația” din 16 octombrie se menționa că guvernul din Paraguay ar trebui „să ia în considerare, să exploreze și să încerce să stabilească relații diplomatice cu Statele Unite ale Kailasei” și să susțină aderarea țării „la diferite organizații internaționale, inclusiv, printre altele, la Națiunile Unite”, potrivit unei copii a înțelegerii postate pe rețelele sociale.

guru-india-poliție
Guru Nithyananda a fost acuzat că a abuzat cinci femei din India în complexul său religios din sudul țării. Foto: Profimedia Images

Reprezentanții țării fictive s-au întâlnit cu Chamorro și ministrul agriculturii, Carlos Gimenez, după cum chiar Chamorro a dezvăluit într-un interviu la radio.

În timpul interviului, Chamorro a recunoscut că nu știe unde se află Kailasa și a spus că a semnat acest acord, pe care l-a descris drept un „memorandum de înțelegere”, după ce reprezentanții Kailasei au promis că vor ajuta Paraguay cu mai multe probleme, inclusiv în legătură cu irigația.

Dezvăluirea a declanșat un scandal în Paraguay – și multe ironii pe rețelele sociale – dar nu este nicidecum prima oară când oficialii din Kailasa păcălesc lideri internaționali.

La începutul anului acesta, așa-numiții reprezentanți ai Kailasei au reușit să participe la o întâlnire ONU de la Geneva unde au semnat mai multe înțelegeri cu lideri locali din SUA și Canada.

Reprezentanții Kailasei au participat la două reuniuni ale comitetelor ONU la Geneva în luna februarie, iar, în martie, primăria orașului Newark din New Jersey a recunoscut că a fost păcălită să semneze un acord de înfrățire cu Kailasa.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
VIDEO Rusia „abandonează" 9 nave comerciale în Marea Neagră. 2 avioane MIG de 66.000.000$ doborâte
Digi FM
Cum reacționează Simona Țăranu la avansurile fotbaliștilor. „Nu e mit e realitate”
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Vezi cele mai frumoase glampinguri din Europa. 12 destinatii pentru o experienta inedita