Vacanțe mai scumpe în 2024. Grecia, Spania, Italia și Bali au anunțat noi taxe pentru turiști

Data publicării:
priveliște cu marea de la geam, in grecia
Anul 2024 aduce noi taxe pe care turiștii trebuie să le plătească, pe lângă cazare, mâncare și bilete de avion. Foto: Shutterstock

Anul 2024 aduce noi taxe pe care turiștii trebuie să le plătească, pe lângă cazare, mâncare și bilete de avion. Grecia a introdus taxa de climă. Guvernul elen vrea să strângă bani ca să reconstruiască zonele afectate de fenomenele meteo extreme. Alte destinații preferate de români impun taxe menite să combată turismul excesiv.

Guvernul din Grecia a înlocuit taxa turistică cu taxa de climă. Aceasta nu face excepție și se aplică tot turiștilor, iar banii obținuți vor fi folosiți pentru ajutoare în caz de dezastre naturale sau pentru reconstrucția zonelor afectate de incendii și inundații.

În perioada martie - octombrie, atunci când sunt cele mai aglomerate luni, pentru o noapte într-un hotel de două stele, taxa va fi de 1,5 euro și ajunge la 10 euro dacă hotelul are 5 stele.

Iar în perioada noiembrie - februarie, taxarea este mai mică. Adică începe de la 0,5 euro pe noapte, dacă este hotel de una sau două stele și ajunge la 4 euro dacă este cazare de 5 stele.

În Barcelona, de mai bine de 10 ani turiștilor li se percepe taxă. Anul trecut, taxa municipală era de 2,75 euro, dar de anul acesta crește la 3,25 euro.

Taxă turistică va fi de anul acesta și în Valencia. Va fi achitată de cei care se cazează în hoteluri, pensiuni, apartamente și campinguri. Vizitatorii trebuie să plătească între 50 de cenți și 2 euro pe noapte.

Și pasagerii navelor de croazieră vor plăti 1 euro și jumătate pe zi.

Dacă aveți în plan o vacanță în Bali, pregătiți mai mulți bani. Taxa pentru turiști este 8,8 euro.

Veneția este unul dintre cele mai supra-aglomerate orașe din Europa. Vizitatorii trebuie să plătească o taxă de 5 euro pentru a intra în weekendurile de vârf. Cei care vin la Veneția, de exemplu, doar pentru cină sau pentru un concert după ora 4 după amiaza nu trebuie să plătească.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri