Vasile Ernu: Dacă PLDM va insista cu Filat, se va ajunge la alegeri anticipate

Data publicării:
08032013 20scriitor-53708

„Situația este delicată. Cele trei partide care au făcut guvernarea au ajuns în impas. PD şi Partidul Liberal nu vor să mai accepte ca PLDM, cu cele mai multe mandate, al lui Filat, să propună un premier- nu acceptă ca Vlad Filat să fie din nou premier”, a declarat scriitorul Vasile Ernu.

„E un soi de poliţă plătită de cele două partide. Dacă PLDM va insista cu Filat, se va ajunge într-o situație foarte delicată- alegeri anticipate”, a subliniat el.

„Mihai Ghimpu susţine că, în cazul în care preşedintele nu va îndeplini cererile facțiunii, vor propune să-l demită şi pe preşedinte”, a spus Ernu.

„Problema majoră e capacitatea de a reface un guvern. Cei care au susținut debarcarea lui Filat susțin că sunt împotriva alianței mafiote, nu se știe care, dar vor o nouă alianță, un AIE3. Avem fie posibilitatea de a se ajunge la o negociere, în care PLDM să se renunţă la candidatura lui Filat, în caz contrar se va merge spre anticipate. În situația asta, în 45 de zile preşedintele poate dizolva Parlamentul. Câştigător ar fi Partidul comuniştilor”, a subliniat el.

Citiți și Vlad Filat își depune astăzi mandatul

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri