Marina SUA a captat sunete "similare cu o implozie" la câteva ore de la dispariția submersibilului Titan

Data actualizării: Data publicării:
submarinul titan
Submersibilul Titan, dispărut în Atlantic. Foto: Profimedia Images

Marina SUA a detectat duminică sunete „similare cu cele provocate de o implozie”, la scurt timp după ce submersibilul Titan al OceanGate a pierdut comunicarea cu nava suport, a declarat un oficial al marinei, scrie BBC.

Cinci persoane se aflau la bordul submersibilului când acesta a dispărut în timpul scufundării în Atlantic. După o uriașă misiune de căutare, un „câmp de resturi” a fost descoperit în apropierea epavei Titanicului, în zona de căutare a submersibilului Titan, de către roboții trimiși de echipele de salvare. Anunțul a fost făcut de Garda de Coastă, care a precizat că experții din cadrul comandamentului unificat evaluează informațiile. Compania OceanGate a transmis că cei cinci pasageri de la bordul submersibilului „au fost pierduți, din nefericire”. Paza de Coastă a SUA a confirmat, ulterior, suspiciunile OceanGate, informând că rămășițele descoperite în apropiere de epava Titanicului sunt alte submersibilului Titan și că cei cinci pasageri de la bord au murit.

Oficialul a declarat pentru CBS News că informațiile despre „anomalia acustică” au fost folosite de Garda de Coastă din SUA pentru a restrânge zona de căutare. Potrivit CNN, sunetul imploziei nu a fost considerat a fi „concludent”, iar eforturile multinaţionale de a găsi submersibilul au continuat ca o operaţiune de căutare şi salvare.

Sunetul imploziei a fost captat de o reţea de senzori ca parte a unui sistem de ascultare subacvatică al Marinei, a spus oficialul, care nu a dat mai multe detalii despre sistemul secret. Reţeaua de senzori a permis Marinei să se concentreze asupra unei posibile locaţii a zgomotului, oferind echipelor de căutare o zonă mai bine determinată de căutare..

Marina a ajutat, de asemenea, la analiza şi a alte date acustice care au fost auzite în timpul misiunii de căutare. Acestea au fost probabil o formă de viaţă naturală sau sunete emise de alte nave care au făcut parte din efortul de căutare, a spus oficialul.

Contraamiralul Mauger de la Garda de Coastă a confirmat că toți cei cinci oameni de la bordul Titanului au murit în urma a ceea ce a fost probabil o „implozie catastrofală”. Cu toate acestea, el a spus că în timpul misiunii de căutare nu au fost detectate sunete care să fie similare cu o implozie.

„Am avut geamanduri sonar în apă aproape continuu și nu am detectat niciun eveniment catastrofal când acele geamanduri sonar au fost în apă”.

Miercuri, Garda de Coastă a SUA a confirmat că o aeronavă canadiană P-3 a detectat „zgomote subacvatice” într-o zonă de căutare a navei dispărute.

Acest lucru a adus o nouă speranță că echipajul Titanului ar putea fi găsit în viață și a făcut ca Garda de Coastă să își mute operațiunile. Potrivit CBS, acum se crede că acele zgomote au venit de la alte nave din zonă.

Paul Hankin, un expert oceanograf, a spus că primul indiciu că submarinul ar fi putut suferi o implozie a fost dată de câmpul mare de resturi găsit joi.

Eforturile continuă pentru a cerceta fundul mării din jurul Titanicului.

 

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri