Ministrul sănătății din Marea Britanie a demisionat după ce a fost prins sărutând și îmbrățișând o consilieră

Data actualizării: Data publicării:
Pagină de ziar
Ediția ziarului The Sun cu fotografia cu ministrul Hancock sărutând și îmbrățișând o consilieră în timpul restricțiilor dure anti-Covid din Anglia. Foto: Profimedia Images

Ministrul britanic al sănătății a demisionat, sâmbătă, la o zi după ce și-a cerut scuze public pentru încălcarea restricțiilor anti-Covid. Demisia lui Matt Hancock vine după un scandal prelungit în Marea Britanie, după ce ministrul a fost fotografiat sărutând o consilieră, relatează CNN.

Hancock, care este căsătorit, a fost fotografiat sărutând și îmbrățișând o consilieră, cu care tabloidele britanice spun că acesta are o aventură. Conform acestora, fotografiile datează din 6 mai, cu două săptămâni înainte ca restricțiile anti-epidemice  dure să fie relaxate în Anglia.

Tabloidul The Sun a publicat pe prima pagină o fotografie surprinsă de  o cameră de supraveghere care îl arată pe Matt Hancock, căsătorit şi tatăl a trei copii, sărutând-o pe Gina Coladangelo - o veche prietenă a cărei angajare discretă la minister declanşase deja o polemică -, în biroul său în ziua de 6 mai, o perioadă în care îmbrăţişările erau interzise. Coladangelo este și ea căsătorită.

„Am fost să-l văd, astăzi, pe prim-ministru (n. red. – Boris Johnson) pentru a-mi înainta demisia din funcția de Secretar pentru Sănătate. Aceia dintre noi care facem regulile trebuie să le și respectăm, iar de aceea trebuie să demisionez”, a scris Hancock pe pagina sa de Twitter.

„Am fost mândru de lucrurile pe care le-am făcut pentru a proteja NHS (n. red. – sistemul public de sănătate din Marea Britanie), pentru succesul campaniei de vaccinare, una dintre cele mai rapide din lume, și voi continua să susțin guvernul premierului din Parlament”, a adăugat el.

Matt Hancock s-a aflat sub presiuni puternice în ultimele luni, ca urmare a felul în care a gestionat pandemia din poziția de ministru. El a fost acuzat de fostul consilier al lui Boris Johnson, Dominic Cummings, cu care acesta se află acum în conflict, că a gestionat defectuos pandemia din Marea Britanie, mai ales în ce privește testările Covid. Cummings l-a numit pe Hancock „o nulitate”.

Scandalurile constante prin care trece guvernul britanic în ultimele luni vin în contextul în care situația pandemiei de coronavirus se înrăutățește pe zi ce trece, iar varianta Delta infectează din ce în ce mai mulți oameni. Anterior, guvernul de la Londra a renunțat la eliminarea restricțiilor planificată pentru 21 iunie, din cauza creșterii numărului de cazuri. Deși UK a vaccinat deja un număr mare de oameni, persoanele nevaccinate și cele vaccinate cu o singură doză, și deci predispuse la a contracta varianta Delta, mult mai contagioasă, sunt vulnerabile

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dezvăluiri după ce Simona Halep a abandonat la Trophee Clarins. Ce a pățit înainte de primul tur de la Paris
Digi FM
Adriana Bahmuțeanu, revoltată după ce Selly a ținut un discurs la NATO: „Ce legătură are el, de ce nu...
Pro FM
CRBL ar avea o nouă iubită, la nici două luni de când a anunțat divorțul de soție. Tânăra care l-ar fi...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
Franța dă Ucrainei rachete Aster de apărare aeriană. România nu dă Patriot, deși „nu e descoperită"
Digi FM
Soția lui Cristi Tănase, acuzații teribile la adresa lui: „A strâns-o pe mama de gât!” Fotbalistul, extrem de...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Când ar fi apărut problemele dintre Jennifer Lopez și Ben Affleck. Un apropiat a rupt tăcerea: „Nu erau pe...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...