Va reuşi Traian Băsescu să îşi păstreze cetăţenia? Răspunsul ambasadorului Republicii Moldova

Data publicării:
traian basescu fb crop-2

După ce în vara anului trecut fostul preşedinte Nicolae Timofti a semnat decretul prin care Traian Băsescu devenea cetăţean al Republicii Moldova, noul şef al statului de la Chişinău, Igor Dodon, a emis un decret de retragere a cetăţeniei. Cazul va fi tranşat în cele din urmă la Curtea Constituţională, după o sesizare făcută de un parlamentar moldovean.

YTQ4ZjgzZDI2YWEwZGRiMzdiOWZiOWYyNA==.thumb

Prezent, luni, în emisiunea „24 de minute” de la Digi24.ro, ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Mihai Gribincea, a declarat că disputa din jurul cetăţeniei lui Traian Băsescu nu poate zdruncina ansamblul relaţiei bilaterale dintre cele două ţări, dar estimează, pe baza celor spuse de unii experţi, că decretul semnat de preşedintele Igor Dodon ar putea fi declarat neconstituţional.

„Din 2014, România este principalul partener comercial al Republicii Moldova - 24,8% din exporturi vin spre România, 13% din importuri vin din România. Deci avem nişte relaţii politice, dar şi la nivel de societate foarte intense, care nu cred că pot fi influenţate foarte mult de acest decret. Cu atât mai mult că, după cum aţi menţionat şi dumneavoastră, unul dintre parlamentarii din Republica Molodva a sesizat Curtea Constituţională cu privire la acest decret de retragere a cetăţeniei. Nu vreau să anticipez rezultatul, dar experţii în domeniu spun că şansele ca acest decret să fie considerat anticonstituţional sunt foarte mari”, a declarat ambasadorul Mihai Gribincea, la Digi24.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri