Video Zeci de morți și sute de răniți la înmormântarea lui Soleimani. Oamenii s-au călcat în picioare

Data actualizării: Data publicării:
inmormântare Soleimani
imagini de la înmormântarea lui Qasem Soleimani. FOTO: Agerpres

Noul bilanț anunțat de către autorități în cadrul incidentelor de la funeraliile generalului Qassem Soleimani este de 40 de morți și peste 200 de răniți, potrivit The Guardian.

Potrivit ultimelor informații difuzate de presa iraniană, numărul morților a ajuns la 40, în timp ce peste 200 de persoane sunt rănite, după busculada creată la înmormântarea generalului Qassem Soleimani. Astfel, a fost revizuit bilanțul antererior care anunța 32 de morți și 190 de răniți. 

Din cauza incidentelor, ceremonia de înmormântare a fost amânată, însă nu a fost anunțată ora la care a fost reprogramată.

Oamenii au umplut marți dimineața străzile din orașul natal al generalului Soleimani pentru a-și lua rămas bun de la omul devenit un simbol și care a fost ucis vineri, într-un atac cu drona lansat de americani în Irak. Conform estimărilor, milioane de oameni s-au adunat pe străzile oraşului pentru a lua parte la procesiunile funerare.

Luni, corespondentul The Guardian din Teheran a spus că a fost bruscat din toate părțile, mai multe ore, în timpul procesiunii funerare de acolo și că a fost asurzit de zgomotele provenite de la mulțime și din difuzoare.

"Martirul Qassem Soleimani este mai puternic acum, după ce a murit", a declarat comandantul Gărzii Revoluționare, generalul Hossein Salami, în marea de oameni îmbrăcați în negru, înaintea busculadei de marți. "Inamicul l-a ucis pe nedrept."

Qasem Soleimani, unul dintre cei mai periculoși generali iranieni, a fost ucis săptămâna trecută în Irak la ordinul lui Donald Trump. El era comandantul unității paramilitare de elită a Gărzilor Revoluţionare Iraniene, specializată în operaţiuni externe clandestine.

Qasem Soleimani răspundea direct în fața ayatollahului Ali Khamenei, liderul suprem al Iranului. Unitatea pe care o conducea era considerată o grupare teroristă de către SUA și a oferit sprijin pentru regimul președintelui sirian Bashar al-Assad, dar și pentru alte grupări pro-Iran din regiune.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri