Nord-coreenii sunt obligați să protejeze statuile și portretele dictatorilor Kim înainte de ei înșiși în timpul furtunii masive Khanum

Data publicării:
nord-coreeni în fața statuilor dictatorilor Kim
Dinastia Kim controlează Coreea de Nord cu mână de fier de la sfârșitul dominației coloniale japoneze, în 1945. Foto: Profimedia Images

Nord-coreenilor li s-a transmis că „prioritară”, în timpul furtunii tropicale Khanum, este protejarea statuilor și portretelor celor trei dictatori Kim, și nu asigurarea siguranței personale. Khanum traversează, în aceste zile, peninsula Coreeană, după ce a trecut prin Japonia. Furtuna tropicală masivă a atins Coreea de Nord, vineri, după ce măturat-o pe cea de Sud, provocând ploi puternice.

Locuitorii au fost îndemnaţi să protejeze cu orice preţ portretele, statuile, mozaicurile, picturile murale şi alte monumente care glorifică ridicola familie a dictatorilor care conduc ţara cu o mână de fier de mai multe generaţii. Regimul nord-coreean face o datorie de onoare din protejarea efigiilor dinastiei Kim.

Portretele lui Kim Jong-un, ale tatălui său, Kim Jong-il, şi ale bunicului său, Kim Ir-sen, fondatorul Coreei de Nord, sunt prezente în toate casele şi birourile din ţară în mod obligatoriu.

Catastrofele naturale au, în general, consecinţe mai importante decât oriunde altundeva în Coreea de Nord, o ţară izolată şi săracă. Infrastructuria nord-coreeană este fragilă, iar despădurirea a creat teren propice inundaţiilor.

Khanun a lovit Japonia și traversează, acum, peninsula coreeană

Furtuna tropicală Khanun, care a traversat Japonia şi a ajuns în peninsula coreeană, a atins Coreea de Nord vineri, după ce a cauzat ploi puternice în Coreea de Sud.

Potrivit agenţiei oficiale nord-coreeană de presă KCNA, „toate sectoarele şi toate unităţile” din ţară erau pe cale să „desfăşoare o campanie dinamică pentru a face faţă unei clime anormale dezastruoase”.

„Alerte de vânt puternic, inundaţii, valuri şi alerte maritime au fost emise”, potrivit KCNA, care precizează că protecţia recoltelor împotriva taifunului este una dintre priorităţi.

Sute de mii de oameni au murit în foametea din Coreea de Nord la mijlocul anilor '90. Unele estimări arată chiar cifre de ordinul milioanelor. 

Partidul de la conducere din Coreea de Nord a organizat, în februarie, o reuniune pe tema penuriilor de hrană şi problemelor din sectorul agricol.

Potrivit Rodong Sinmun, gazeta oficială a partidului unic, funcţionarii regimului au fost îndemnaţi să se asigure că producţia globală a ţării nu este afectată de „dezastre naturale”, inclusiv de taifunuri.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri