O elevă supărată că i-a fost confiscat telefonul a provocat un incendiu într-un cămin al unei școli și a ucis 19 copii

Data actualizării: Data publicării:
incendiu la o scoala in guyana
O elevă supărată că i-a fost confiscat telefonul a provocat un incendiu într-un cămin al unei școli și a ucis 19 copii. FOTO: Profimedia Images

Incendiul mortal dintr-un cămin şcolar din Guyana soldat cu 19 victime pare să fi fost declanşat de o elevă supărată că i-a fost confiscat telefonul mobil, potrivit autorităţilor citate de BBC.

Nouăsprezece persoane - majoritatea eleve - au murit în incendiul izbucnit luni dimineaţă în această ţară sud-americană. Alte câteva persoane au fost rănite, unele fiind în stare gravă. Unele dintre ele au fost transportate la spital, în Georgetown.  

Se pare că dormitorul era încuiat şi avea ferestrele închise, așa că victimele nu au putut să se salveze. Incendiul a fost declanşat în zona băii şi a distrus în cele din urmă întreaga clădire, care era parţial din lemn şi adăpostea 57 de elevi la momentul respectiv. S-a aflat că administratoarea căminului - care şi-a pierdut fiul de cinci ani în incendiu - nu a reuşit să găsească cheile pentru a descuia uşa.

Adolescenta suspectă se află în prezent în spital cu arsuri şi se pare că a recunoscut că a provocat incendiul. Fata este suspectată că şi-a orchestrat atacul după ce a fost sancţionată pentru că avea o relaţie cu un bărbat mai în vârstă și i s-a luat telefonul, potrivit unui raport al Associated Press, scrie News.ro.

Presa locală a relatat că incendiul a fost atât de puternic încât a fost nevoie de teste ADN pentru a identifica unele victime.

Pompierii ar fi spart pereții pentru a ajuta oamenii să scape.

Supravieţuitori ai incidentului din oraşul Mahdia, situat în centrul ţării, au povestit că au fost treziţi în miez de noapte de ţipete.

Incendiul a fost catalogat drept un "dezastru major" de către preşedintele Irfaan Ali.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri