Pandemia de Covid-19 a inspirat poșta din Austria să realizeze timbre din hartie igienică

Data publicării:
Hartie igienica in pandemie
În primele luni ale pandemiei, hârtia igienică a fost cel mai cumpărat produs în Europa Foto: Profimedia

Serviciul poștal din Austria a cerut tipărirea de timbre pe hârtie igienică, ilustrând desene inspirate de pandemia de coronavirus.

Ștampila cu care au fost imprimate timbrele confecționate din hârtie igienică a fost inspirată de perioada de panică a austriecilor, în primele luni de la izbucnirea pandemiei de Covid-19, notează Deusche Welle

În primăvară, acest produs era unul dintre cele mai greu de găsit atât în Austria, cât și în întreaga Europa. Timbrele sunt imprimate cu simboluri repetate de-a lungul acestor luni, precum păstrarea distanței fizice.

Ideea a pornit de la faptul că hârtia igienică a devenit un simbol în primăvară, atunci când pandemia a început să ia amploare. Motivul pentru care a durat atât de mult punerea în practică a fost chiar lipsa de material.

”Hartia igienica locala s-a epuizat pentru lunga perioada de timp si a fost dificil sa fie primita in cantitatile cerute”, au explicat reprezentanții serviciului poștal din Austria, întrebați fiind cum le-a venit ideea.

Ștampila prezintă o imagine a unui pui de elefant, care a fost utilizat în Austria pentru a simboliza sfaturile de distanțare fizică de 1 metru pentru a evita răspândirea noului virus.

Ștampila are valoarea neobișnuită de 2,75 euro plus o taxă suplimentară de 2,75 euro (3,25 dolari), deoarece serviciul de poștă donează jumătate din preț pentru a-i ajuta pe cei care au fost grav afectați de pandemie.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri