Papa spune că „aparițiile Fecioarei nu sunt mereu reale”, după ce o femeie a escrocat un întreg orășel cu o statuetă și sânge de porc

Data actualizării: Data publicării:
Femeie într-un studio de televiziune cu oimagine a unei statuete pe un ecran
Scarpulla se confruntă și cu o investigație penală după ce un investigator privat a dezvăluit că petele de sânge de pe statuie proveneau de la un porc. Foto: Profimedia Images

„Aparițiile Fecioarei Maria nu sunt mereu reale”, a spus Papa Francisc, într-o aparentă referință la o femeie care a adunat mii de oameni într-un orașel din apropiere de Roma pentru a se ruga în fața unei statuete despre care a spus că a „plâns cu lacrimi de sânge”.

Într-un interviu de duminică, la postul italian Rai1, papa a spus că așa-zisele apariții ale Fecioarei Maria „nu sunt mereu reale”.

„Sunt imagini ale Fecioarei care sunt reale, dar ea nu a atras niciodată atenția asupra ei. Îmi place să o privesc cu degetul îndreptat în sus, spre Iisus. Când devotamentul față de Maria este prea egocentrist nu e prea bine. Și când vine vorba de devoțiune și când vine vorba de persoanele care o fac”, a spus șeful Bisericii Catolice.

Interviul a fost difuzat la câteva zile după ce localnici din orășelul Trevignano i-au cerut papei să intervină împotriva Mariei Giuseppe Scarpulla, poreclită „sfântă” sau „clarvăzătoare”. Timp de cinci ani, ea a organizat ceremonii lunare într-un parc din apropierea lacului Bracciano, acolo unde se află o statuetă a Fecioarei Maria într-o cutie de sticlă.

Sângele de pe statuetă provenea de la un porc

Statueta a fost adusă acolo de Scarpulla însăși, cunoscută de adepții ei drept Gisella Cardia, de la un pelerinaj în Medjugorje, în Bosnia. După ce a revenit în Italia, Scarpulla a susținut că Fecioara a început să i se arate, a plâns cu lacrimi de sânge și că îi transmite mesaje.

Marco Salvi, un episcop local, i-a îndemnat pe oameni să nu mai vină în acel loc în fiecare 3 a lunii, câtă vreme parohia sa investighează „fenomenele” din jurul statuii. Oamenii păcăliți s-au rugat în fața statuii inclusiv pentru a se vindeca de boli grave.

Scarpulla se confruntă și cu o investigație penală după ce un investigator privat a dezvăluit că petele de sânge de pe statuie proveneau de la un porc. Și unii adepți ai ei au susținut că au fost escrocați.

Femeia, condamnată în trecut pentru fraudă, a creat inclusiv o fundație pentru colectarea de donații, despre care a spus că vor fi folosite pentru a fonda un centru pentru copii bolnavi. Un bărbat a declarat că el și soția lui audonat 123.000 de euro către această fundație.

„Eram amândoi bolnavi, am avut încredere în ea. A fost o mare greșeală”, a declarat el pentru publicația italiană La Repubblica.

Scarpulla a fugit din Trevignano la începutul lui aprilie, din cauza scandalului. S-a întors câteva săptămâni mai târziu și, acum, organizează din nou ceremonii.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri