Video Pățania soldaților ruși lăsați baltă de comandantul lor: „Ne-a dat ordin să ne retragem și acum vor să ne declare dezertori”

Data actualizării: Data publicării:
soldati rusi pe camp in zapada
Soldații ruși spun că au primit ordin retragere, dar comandantul lor nu mai vrea sp recunoască. Sursă foto: captură Twitter

Un grup de soldați ruși care au primit ordin de retragere pe front în Ucraina riscă să fie declarați dezertori, deoarece comandantul plutonului nu mai recunoaște acum că a dat ordinul. Soldații, care se plâng că au fost mințiți încă de la mobilizare și că nu au arme, cer ajutor.

Soldații ruși, mobilizați din regiunea Iaroslav, au primit ordin de la comandantul plutonului să se retragă, pentru că se aflau sub un tir puternic de artilerie al ucrainenilor. Însă comandantul spune acum că el nu a dat acest ordin, astfel că soldații se confruntă cu riscul de a fi declarați dezertori și cer ajutor, potrivit unei filmări postate pe contul de Twitter WarTranslated, al bloggerului estonian Dmitri.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Vă cerem să găsiți o soluție”, spun soldații ruși adunați în fața camerei, undeva, la liziera unei păduri.

„Comandantul plutonului ne-a dat ordin să ne retragem de pe poziții, pentru că eram bombardați de tancuri și artilerie. În schimb, noi nu aveam niciun fel de acoperire sau de sprijin. Aveam doar puști de asalt, restul armamentului fiind defect. Acum, vor să ne declare dezertori, deoarece comandantul spune că el nu a dat ordinul (de retragere - n.r.). Comandantului nu-i pasă de noi. La început, ni s-a spus că o să rămânem la forțele de apărare a teritoriului, când am fost chemați la biroul de încorporare, în regiunea Iaroslav. Dar ne-au mințit. Am ajuns aici și am fost trimiși în luptă, chiar în linia întâi. Nu în linia a treia sau a patra, cum a spus președintele (Vladimir Putin - n.r.). Vă cerem să găsiți o soluție și vă cerem ajutorul”, se plâng soldații în mesajul video.

Slaba dotare a soldaților ruși - atât din punctul de vedere al armelor, cât și al echipamentelor - este o problemă de care se plâng des. Ei spun că primesc echipamente proaste, total nepotrivite pentru vremea geroasă din Ucraina, iar armele sunt vechi și, în muote cazuri, chiar nefuncționale.

Citește și: VIDEO Soldați ruși trimiși pe front cu veste de protecție împotriva gloanțelor de cauciuc. „Idioții au venit îmbrăcați în folie de aluminiu”

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dezvăluiri după ce Simona Halep a abandonat la Trophee Clarins. Ce a pățit înainte de primul tur de la Paris
Digi FM
Adriana Bahmuțeanu, revoltată după ce Selly a ținut un discurs la NATO: „Ce legătură are el, de ce nu...
Pro FM
CRBL ar avea o nouă iubită, la nici două luni de când a anunțat divorțul de soție. Tânăra care l-ar fi...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
Franța dă Ucrainei rachete Aster de apărare aeriană. România nu dă Patriot, deși „nu e descoperită"
Digi FM
Soția lui Cristi Tănase, acuzații teribile la adresa lui: „A strâns-o pe mama de gât!” Fotbalistul, extrem de...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Când ar fi apărut problemele dintre Jennifer Lopez și Ben Affleck. Un apropiat a rupt tăcerea: „Nu erau pe...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...