Pentru fiecare militar ucrainean ucis la Bahmut, au murit 7 ruși. Câți soldați a pierdut Moscova în acest oraș după 9 luni de lupte

Data actualizării: Data publicării:
Mercenari Wagner într-o clădire din Bahmut lansează o rachetă antitanc
Mercenari Wagner în Bahmut. Foto: Profimedia Images

Pierderile armatei ucrainene în bătălia de la Bahmut sunt cu mult mai mici comparativ cu cele ale rușilor. Raportul pierderilor este, astfel, de 1:7,5 în „favoarea” forțelor Kievului. Mai exact pentru fiecare militar ucrainean ucis în această bătălie, au murit 7 ruși, a declarat șeful Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Oleksii Danilov, într-un interviu acordat pentru Corriere della Sera, informează Kyiv Independent.

Conform lui Danilov, Rusia a pierdut 22.816 militari doar în Bahmut, din 1 septembrie 2022 și până în prezent. Data de 1 septembrie a fost aleasă ca reper deoarece a coincis cu momentul în care primii deținuți recrutați din închisori pentru a fi înrolați în trupele de mercenari Wagner au început să ajungă în unitățile rusești din prima linie a frontului.

Grupul Wagner, alcătuit în special din astfel de deținuți, a reprezentat grosul trupelor ruse implicate în bătălia pentru Bahmut, cea mai dură și îndelungată - desfășurată pe parcursul a circa 10 luni - din acest război declanșat de invazia Rusiei în Ucraina la data de 24 februarie 2022.

Când a fost întrebat de ce ucrainenii au decis să apere orașul Bahmut într-o așa manieră, Danilov a replicat că „apărătorii Ucrainei trebuie să-și apere orașele și nu au niciun drept să le abandoneze”.

Conform mai multor mărturii și surse media, Ucraina a suferit de asemenea pierderi grele în bătălia pentru Bahmut, care a fost în cele din urmă abandonat de forțele Kievului la sfârșitul lunii mai.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri