Planurile post-pandemie ale lui Boris Johnson. Regina Elisabeta a susținut discursul tradițional în Parlamentul britanic

Data actualizării: Data publicării:
Regina Elisabeta a II-a, în Parlament, în timp ce coroana este purtată spre Camera Lorzilor
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Foto: Profimedia Images

Prim-ministrul Regatului Unit, Boris Johnson, și-a stabilit prioritățile post-pandemie în cadrul discursului tradițional al Reginei Elisabeta a II-a, susținut la începutul fiecărei sesiuni parlamentare, relatează Reuters.

În cadrul unei ceremonii diferită de cele din anii anteriori, din cauza pandemiei de Covid-19, Regina Elisabeta a II-a a citit lista de proiecte pe care guvernul lui Boris Johnson intenționează să le pună în practică în următorul an – proiecte pentru crearea de locuri de muncă, reforme în sistemul de sănătate sau reducerea birocrației post-Brexit.

În cele 18 luni care au trecut de când conservatorii și Boris Johnson au obținut o majoritate confortabilă la ultimele alegeri parlamentare, pandemia de coronavirus a eclipsat toate planurile premierului și a absorbit multe dintre resursele guvernului.

Pe lângă problemele cauzate de pandemie, Boris Johnson se confruntă cu acuzații de corupție care ar putea să îi încheie mandatul mai repede decât s-ar fi așteptat. Acum, Johnson, încearcă să își restabilească programul de guvernare.

Prioritatea guvernului meu este să producă o recuperare națională după pandemie care să facă Regatul Unit mai puternic, mai sănătos și mai prosper. Pentru a obține asta, guvernul va adopta politici pentru creare de locuri de muncă, pentru susținerea companiilor și creșterii economice și a minimiza impactul negativ al pandemiei asupra serviciilor publice”, a spus Regina în discursul citit în fața parlamentarilor.

De asemenea, premierul britanic vrea abrogarea legislației care reglementează mandatul parlamentarilor și care fixează data alegerilor. Conform The Guardian, dacă această lege va fi abrogată, premierul va putea să declanșeze alegeri anticipate oricând va considera că este necesar.

Boris Johnson vrea să demonstreze „beneficiile” Brexit

După ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană la sfârșitul lui 2020, Johnson s-a străduit să demonstreze ceea ce el vede drept beneficiile Brexit. Nu a reușit însă să respecte un angajament pe care și l-a luat la referendumul din 2016 – livrarea de 350 de milioane de lire sterline pe săptămână către NHS, sistemul de sănătate britanic.

În schimb, guvernul său va încerca să reducă „birocrația UE” prin optimizarea procedurilor de acordare a ajutoarelor de stat pentru companiile afectate de actuala situație economică. Acest plan face parte dintr-un efort mai larg care include reforme în educație care să permită „învățarea de-a lungul vieții” și reconversia profesională.

În ce privește schimbările climatice, guvernul și-a reiterat angajamentul de a ajunge la emisii de carbon zero până în 2050.

Majoritatea politicilor și planurilor din discursul Reginei sunt cele asumate anterior, însă, iar opoziția laburistă a criticat guvernul pentru faptul că nu a reușit să își îndeplinească angajamentele.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
Pensie cu 1.400 lei mai mare la recalcuare, deși s-a pensionat la doar 59 ani. Câte puncte bonus are
Digi FM
Cum reacționează Simona Țăranu la avansurile fotbaliștilor. „Nu e mit e realitate”
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Vezi cele mai frumoase glampinguri din Europa. 12 destinatii pentru o experienta inedita