Podul prăbușit din India fusese reparat de o firmă de ceasuri. Managerul spune că 135 de oameni au murit cu "voia divinității"

Data actualizării: Data publicării:
pod prabusit india
Podul prăbușit din India fusese reparat de o firmă de ceasuri. FOTO: Profimedia Images

Acum câteva zile, un pod dat în folosință fără autorizație, în India, a provocat o tragedie în care au murit 135 de oameni. Nouă persoane au fost arestate pentru omor din culpă, in timp ce apar noi informații din anchetă. Podul suspendat peste un râu fusese șapte luni în reparații. Anchetatorii spun că firma care a obținut contractul nu avea ingineri calificați.

Cablul care s-a rupt era ruginit și nu a fost schimbat.

Unul dintre managerii companiei responsabile cu întreținerea podului, arestat și el, nu și-a asumat responsabilitatea. A declarat instanței de judecată că tragedia a fost "voia divinității".

Oamenii încă se întreabă cum s-ar putea produce o tragedie de asemenea amploare și de ce nu a fost prevenită. Totodată, ei se întreabă de ce unei companii cunoscute pentru fabricarea de ceasuri i s-a permis să întrețină un pod. De asemenea, compania produce instalații de iluminat, biciclete care funcționează cu baterii și electrocasnice.

Podul a fost deschis circulației miercurea trecută, pentru a coincide cu Anul Nou din Gujarati.

Cu o zi înainte, Jaysukh Bhai Patel, proprietarul grupului Oreva, firma contractată pentru întreținerea și operarea podului din 2008, a declarat într-o conferință de presă că lucrările de renovare au costat 20 de milioane de rupii (242.000 de dolari; 211.200 de lire sterline).

"Nimic nu se va întâmpla cu podul în următorii 8-10 ani. Și dacă este folosit în mod responsabil, nu va avea nevoie de reparații timp de 15 ani", a spus el pentru Times of India.

Jaysukh Bhai Patel a lăudat calitatea lucrărilor de reparații și a utilajelor, precum și pregătirea antreprenorului pe care firma l-a angajat.

De la accidentul de duminică, poliția a arestat nouă persoane asociate cu Oreva - inclusiv doi manageri, doi funcționari, doi antreprenori și trei agenți de pază. Aceștia sunt cercetați pentru ucidere din culpă.

BBC a contactat compania Oreva pentru explicații la acuzațiile care i se aduc.

La începutul săptămânii, un purtător de cuvânt al companiei a declarat pentru Indian Express că erau prea mulți oameni la mijlocul podului și că unii au încercat să-l facă să se balanseze.

Grupul Oreva a fost acuzat și de alte erori, inclusiv că nu a obținut permisiunea autorităților ca podul să fie folosit. Autoritățile locale au declarat luni reporterilor că grupul Oreva nu primise un certificat de siguranță înainte de a redeschide podul.

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri