Prima reacție a lui Biden, după tragedia din Baltimore: „A fost un accident. Podul va fi reconstruit”

Data actualizării: Data publicării:
joe biden face declaratii
Întrebat dacă va vizita Baltimore, Biden a răspuns că va merge cât de repede poate. FOTO: Profimedia Images

Joe Biden a declarat marți, în urma prăbușirii podului din Baltimore, că operațiunea de căutare și salvare continuă. De asemenea, președintele SUA a explicat că a fost un accident și că podul va fi reconstruit, potrivit Sky News.

„Operațiunea de căutare și salvare este prioritatea noastră principală. Echipajul navei a alertat autoritățile din Maryland că a pierdut controlul asupra vasului, așa că autoritățile au închis podul traficului înainte să fie lovit, lucru care a salvat, fără îndoială, vieți”, a declarat Joe Biden.

El a adăugat că podul transportă, de obicei, peste 30.000 de vehicule în fiecare zi și este „unul dintre cele mai importante elemente pentru economia din nord-est”.

Biden a afirmat, de asemenea, că evenimentul a fost un accident și a promis că guvernul federal va acoperi costul integral al reconstruirii podului.

„Vom lucra cu partenerii noștri din Congres pentru a ne asigura că statul primește sprijinul de care are nevoie. Nu plecăm până nu terminăm treaba asta”, a mai spus președintele.

Biden va vizita Baltimore

Întrebat dacă va vizita Baltimore, Biden a răspuns că va merge cât de repede poate.

Podul Francis Scott Key din Baltimore, cu o lungime de 2,57 km, s-a prăbuşit, marţi, după ce un cargobot s-a izbit violent de acesta. Potrivit oficialilor din statul Maryland, nava a apucat să transmită un semnal SOS înainte de impact, iar autoritățile au reușit să încetinească fluxul de trafic, împiedicând mai multe vehicule să cadă în apă, scrie The Guardian.

Podul era în curs de întreținere, dar era deschis circulației. USCG raportează că nava a pierdut propulsia când părăsea portul Baltimore. Nava a anunțat Departamentul de Transport că a pierdut controlul și că este posibilă coliziunea cu podul. Nava a lovit podul provocând o prăbușire completă.

Pe pod se aflau echipaje de muncitori care efectuau lucrări de reparație a carosabilului. Cel puțin șase muncitori sunt încă dispăruți și căutați de salvatori în apele râului Patapsco. Doi muncitori au fost scoși din apă, unul fiind în stare gravă la spital.

Podul Francis Scott Key traversează râul Patapsco până în portul Baltimore. Podul s-a deschis în 1977 și poartă numele autorului „The Star-Spangled Banner”, imnul național al Statelor Unite. Se crede că Scott Key a stat în apropierea locului în care avea să se construiască podul atunci când a fost martor la bombardarea Fort McHenry, în 1814 (în timpul războiului anglo-american dintre 1812-1815), moment care l-a inspirat să scrie imnul național al SUA.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri