Video Proteste violente în Iran. Sute de oameni care au cerut apă în albia secată a unui râu au fost bătuți de poliție

Data actualizării: Data publicării:
violente in iran
Mii de oameni au protestat în Isfahan, al treilea oraș ca mărime din Iran, față de criza apei. FOTO: Twitter

Mii de oameni au protestat în Isfahan, al treilea oraș ca mărime din Iran, față de criza apei. Manifestațiile începute săptămâna trecută au escaladat, vineri, când poliția a intervenit cu gaze lacrimogene și a lovit cu bastoanele protestatarii care se adunaseră în albia uscată a unui râu.

500 de oameni se adunaseră pentru a protesta față de criza apei, de-a lungul albiei râului Zayandeh Rud, care a secat după ce guvernul a decis ca apa să fie direcționată spre fabricile deținute de Gărzile Revoluționare, scrie Fox News.

Pe rețelele sociale au fost făcute publice imagini video cu manifestațiile violente. În unele dintre ele protestatarii aruncă cu pietre în poliție, iar în altele apar manifestanți răniți după ce au fost bătuți sau împușcați cu alice.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Săptămâna trecută, fermierii au protestat cerând despăgubiri pentru pierderile suferite în zonele afectate de secetă. Sute de mii de fermieri din zonă au fost afectați de lipsa apei. Oamenii au susținut că guvernul a făcut prea puțin pentru a rezolva problema secetei și a deficitului de apă.

Consiliul Suprem al Apelor din țară a aprobat un plan în nouă puncte care presupunea revigorarea zonei, dar planul nu a fost implementat complet, potrivit Al Jazeera. 

Președintele Ebrahim Raisi s-a întâlnit cu experți în probleme de mediu, în timp ce vicepreședintele Mohammad Mokhber le-a transmis protestatarilor că administrația urmărește „serios” problema. 

Seceta din Iran s-a accentuat în ultimii 10 ani. Organizația Meteorologică din Iran a comunicat aproximativ 97% din țară se confruntă acum cu un anumit nivel de secetă.

În trecut, zona agricolă din jurul Isfahanului era irigată de Zayandeh Rud, dar fabricile din apropiere au folosit din ce în ce mai mult de-a lungul anilor

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri