Putin trimite oficiali cu elicopterul în regiuni izolate, printre reni, ca să fie votat anticipat: „În total, au votat patru alegători”

Data publicării:
oameni votează în aer liberl în Rusia în Siberia
Oficialii electorali au mers cu elicoptere și snowmobile în Orientul Îndepărtat pentru a-i face pe oameni să-l voteze pe Putin. Foto: Profimedia Images

Regimul de la Kremlin a început deja să organizeze „votul anticipat” pentru simulacrul de alegeri prezidențiale din martie, când Putin își dorește să fie „reales” cu o prezență mare. Votul anticipat a început deja în regiunile izolate ale Rusiei din Siberia și Orientul Îndepărtat, dar și în regiunile ocupate ale Ucrainei, pe care regimul susține că le-a anexat la Rusia.

Așa-zisele alegeri prezidențiale, care se vor desfășura în restul Rusiei în data de 14 martie, se desfășoară fără participarea vreunui candidat de opoziție, singurii participanți fiind Putin și candidații aprobați de Kremlin. Au loc, de asemenea, în contextul uciderii în lagăr a liderului opoziției, Aleksei Navalnîi.

Chiar dacă niciun candidat independent nu a fost autorizat, o participare crescută este importantă pentru Kremlin, în condițiile în care regimul criminal al lui Putin încearcă să demonstreze că poporul rus este unit și îi susține invazia sângeroasă din Ucraina.

Marioneta numită de Kremlin în regiunea ucraineană Zaporojie, ocupată de invadatori, a publicat pe rețelele sociale o fotografie cu soldați într-o secție de vot improvizată. Există puţine informaţii cu privire la organizarea „votului” în alte zone ocupate de Rusia în Ucraina.

În schimb, autorităţile au dat detalii cu privire la modul în care au trimis elicoptere şi snowmobile pentru a aduna votul alegătorilor izolaţi, precum crescătorii de reni, în cele mai îndepărtate regiuni din Siberia. Comisia electorală rusă a anunţat recurgerea la „elicoptere şi vehicule de teren” pentru organizarea unor secții de vot temporare pentru o mână de alegători siberieni.

În regiunea Habarovsk, în Orientul Îndepărtat, responsabili s-au deplasat cu elicopterul la staţia meteorologică izolată „Kur”, pentru a aduna voturile celor doi angajaţi ai staţiei.

În republica Saha, în zona arctică a Siberiei, responsabili electorali au mers cinci ore cu un vehicul de teren pentru a ajunge la o comunitate izolată de pe insula Bolşoi Beghicev în Marea Laptev. „Capul familiei era fericit să-i vadă pe invitaţi”, au declarat ei pe reţelele sociale, publicând fotografii cu sute de reni într-un peisaj înzăpezit. „În total, au votat patru alegători”, se arată în mesaj.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri