Galerie Foto Ritual de sacrificare la vulcanul activ Bromo din Indonezia. Mii de oameni aruncă animale și alimente în crater

Data actualizării: Data publicării:
Ritual de sacrificare pe vulcanul Bromo din Indonezia. Foto Profimedia (11)
Ritual de sacrificare pe vulcanul Bromo din Indonezia. Foto: Profimedia

Mii de credincioși hinduși au escaladat luni vulcanul activ Bromo din Indonezia pentru a le aduce ofrande zeilor, în ceremonia Kasada. În ritualul de sacrificare vechi de secole,  oamenii aruncă în crater animale și alimente, notează Channel News Asia

Ritual de sacrificare pe vulcanul Bromo din Indonezia. Foto Profimedia
Ritual de sacrificare pe vulcanul Bromo din Indonezia. Foto Profimedia

În fiecare an, membrii tribului Tengger se strâng și merg pe vârful vulcanului pentru ritualul de sacrificare. Participanții aduc cu ei cu capre, găini și legume pe care le aruncă în vulcan, în speranța de a-i mulțumi pe zei și de a atrage norocul pentru Tenggerese, un grup indigen din estul Java.

Unul dintre hinduși, Slamet, în vârstă de 40 de ani, a adus drept ofrandă un vițel. „Avem multe vaci acasă și lucrul ăsta poate fi considerat un exces, așa că am adus un vițel aici pentru a-l da înapoi zeilor. Este, de asemenea, și un gest de mulțumire pentru că am primit prosperitate. ”, a spus el. Vițelul, însă, a scăpat cu viață după ce a fost dat unui sătean, la rugămințile lui Slamet, notează sursa citată.

Un fermier, Joko Priyanto, a adus din grădina sa varză și morcovi pentru a le arunca în vulcan. „Sper să primesc un premiu de la Dumnezeu”, a spus el.

Unii săteni, care nu aparțin tribului Tengger, au mers pe vârful vulcanului înarmați cu plase, în încercarea de a prinde ce se arunca în crater.

Ritualul datează din secolul XV și avea loc în regatul majapahit, un imperiu hindus-budist javanez care se întindea în Asia de Sud-Est.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri