Putin își remaniază apropiații de la Kremlin. I-a numit consilieri pe Nikolai Patrușev și o fostă gardă de corp

Data actualizării: Data publicării:
Russia: Russian President Putin visits St Petersburg
Vladimir Putin l-a numit pe Nikolai Patrușev în funcția de consilier. Foto: Profimedia Images

Vladimir Putin l-a numit pe Nikolai Patrușev în funcția de consilier, alături de aliatul său de lungă durată Alexei Diumin, în timp ce l-a ridicat pe consilierul său economic Maxim Oreșkin la rangul de adjunct al șefului de cabinet, a anunțat marți Kremlinul, potrivit Reuters.

Putin l-a lăsat pe Anton Vaino ca șef de cabinet, alături de Alexei Gromov și Serghei Kirienko ca prim-adjuncți ai șefului de cabinet. Dmitri Peskov rămâne în funcția de secretar de presă.

Patrușev a fost mutat din funcția de secretar al Consiliului de Securitate pentru a-i face loc lui Serghei Șoigu, care a fost înlocuit din funcția de ministru al Apărării.

Alexei Diumin, o fostă gardă de corp a lui Putin, care a devenit guvernator al regiunii Tula, a fost, de asemenea, numit consilier.

Oreșkin a fost promovat la postul de adjunct al șefului de cabinet, alături de Dmitri Kozak, Peskov, Vladimir Ostrovenko și Magomedsalam Magomedov.

Putin l-a numit pe Andrei Belousov pentru postul de ministru al apărării, deţinut anterior de Serghei Şoigu. Influentul Nikolai Patruşev, fost director al FSB, este considerat unul dintre „şoimii” regimului Putin.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri