Putin spune că Rusia nu poate fi tăiată de restul lumii și că nu va fi aruncată în trecut

Data actualizării: Data publicării:
Vladimir-Putin-16-1536x944
Vladimir Putin a declarat că este imposibil ca Rusia să fie tăiată de restul lumii. Foto: Profimedia Images

Președintele rus Vladimir Putin a declarat luni că este imposibil ca Rusia să fie tăiată de restul lumii și că sancțiunile impuse de țările occidentale nu vor inversa dezvoltarea Rusiei, transmite Reuters.

De când și-a trimis trupele în Ucraina pe 24 februarie, Rusia a fost lovită cu un val de sancțiuni ale Vestului, menite să o izoleze de restul economiei globale și au privat-o de accesul la bunuri, printre care electronice, semiconductori și componente de aeronave.

„Nu doar restricțiile dar și închiderea aproape completă a accesului la produse străine de înaltă tehnologie este folosită în mod deliberat, intenționat împotriva țării noastre”, a spus Putin într-o videoconferință cu reprezentanți ai guvernului.

„Este clar că asta este o provocare uriașă pentru țara noastră, însă…nu ne vom da bătuți și nu vom sta într-o stare de dezordine, sau cum prezic unii dintre «binevoitorii» noștri, să mergem înapoi decenii. Desigur că nu”, a spus acesta.

Putin a afirmat că Rusia va trebui să-și dezvolte la nivel intern propria tehnologie și firme de tehnologie.

Ministrul finanțelor Anton Siluanov a spus că sprijinul pentru sectorul de tehnologie rusă este o prioritate, însă că fiecare rublă sau sprijin de stat ar trebui însoțite de cel puțin trei ruble din investiții private.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri