Video Rușii au bombardat masiv orașul New York din Ucraina

Data publicării:
Militari ucraineni într-o tranșee, se uită spre orașul New York, din regiunea Donețk, Ucraina
Militari ucraineni într-o tranșee în apropiere de orașul New York din regiunea Donețk, Ucraina, imagine de arhivă. Foto: Getty Images

Rușii au început să bombardeze masiv pozițiile ucrainene de lângă New York, o localitate din regiunea Donețk ce poartă același nume cu metropola americană. Imagini ale bombardamentelor au fost publicate pe rețelele sociale.

Rușii au bombardat „New York”-ul din Ucraina cu bombe de aviație RBK-500 cu muniție cu dispersie.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„New York”-ul ucrainean este un oraș care înainte de izbucnirea războiului avea o populație de circa 12.000 de locuitori. Denumirea vine de la etnicii germani care au pus bazele localității în 1882.

După cel de-al Doilea Război Mondial, autoritățile sovietice au dorit ștergerea tuturor amintirilor din trecutul german al orașului. În 1951, New York a fost rebotezat Novhorodske. În iulie 2021, parlamentul ucrainean a decis revenirea la vechea denumire, de New York. Decizia a fost salutată de ambasada SUA de la Kiev.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri