Șapte persoane, printre care și un copil, au fost ucise într-un atac armat la o piscină din Mexic

Data publicării:
Un polițist mexican patrulează cu o armă lângă vila traficantului Ovidio Guzman pe 7 ianuarie 2023.
Șapte persoane au fost ucise într-un atac armat la o piscină din Mexic. Foto: Profimedia Images

Şapte persoane, printre care un copil de șapte ani, au fost ucise sâmbătă de un grup armat care a intrat într-un parc acvatic din La Palma, în statul Guanajuato din centrul Mexicului și a deschis focul, informează Agerpres.

Poliţia "a sosit la faţa locului unde a găsit cartuşe şi trupurile a trei femei, trei bărbaţi şi al unui copil de şapte ani. O altă persoană a fost grav rănită", a precizat într-un comunicat primăria localităţii Cortazar unde a avut loc atacul.

Potrivit proprietarului centrului acvatic, citat în comunicat, "indivizi înarmaţi" au sosit în jurul orelor locale 16:30 pentru "a comite atacul".

Agresorii s-au îndreptat direct spre un grup de persoane, au jefuit un stand comercial şi au luat cu ei camerele de supraveghere, au adăugat autorităţile.

Martorii au spus că grupul care a deschis focul era format din aproximativ 20 de indivizi.

Centrul acvatic, format din grădini şi piscine şi situat lângă un campus universitar, a fost încercuit de armata mexicană şi de poliţia statului, şi a fost declanşată o anchetă.

Autorii atacului sunt căutați și cu ajutorul unui elicopter.

Atacul a avut loc în ultima zi a vacanţei şcolare de primăvară.

Atacurile cu focuri de armă au mai avut deja loc pe unele plaje din Pacific şi Caraibe, însă acesta este primul atac armat care a avut loc la un centru de agrement familial.

Statul industrial Guanajuato, altădată prosper, a devenit unul dintre cele mai violente din Mexic, din cauza războiului dintre cartelele drogurilor Jalisco Nueva Generacion (cel mai puternic din Mexic) şi Santa Rosa de Lima, care şi-a început activităţile în furtul de carburanţi.

Majoritatea atacurilor din această regiune au avut loc noaptea în baruri sau cluburi şi au fost atribuite reglării de conturi între bande.

De asemenea, au fost atacate centre de dezintoxicare, inclusiv în iunie şi iulie 2020, soldate cu 10 şi respectiv 24 de morţi.

Din decembrie 2006 şi după lansarea unei campanii guvernamentale de luptă împotriva traficului de droguri, au fost înregistrate peste 350.000 de omucideri, dintre care majoritatea atribuite crimei organizate, potrivit datelor oficiale.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri