Şefa diplomaţiei britanice Liz Truss se înscrie în cursă pentru a-i succede lui Boris Johnson: "Voi lupta ca o conservatoare"

Data actualizării: Data publicării:
ministrul britanic de Externe, Liz Truss cu microfonul in fata
Ministrul britanic de Externe, Liz Truss. Foto: Profimedia

Şefa diplomaţiei britanice Liz Truss s-a înscris duminică seara în cursa pentru a-i succede lui Boris Johnson. Campania, marcată de dezbaterea privind politica fiscală, se anunţă a fi intensă.

"Voi lupta la aceste alegeri ca o conservatoare şi voi guverna ca o conservatoare", a spus Liz Truss (46 de ani), anunţându-şi candidatura în Daily Telegraph, scrie Agerpres.

Ea se alătură astfel mai multor grei din Partidul Conservator într-o cursă care are în total 11 concurenţi.

Foarte deschisă, competiţia pentru şefia Partidului Conservator, aşadar şi pentru şefia guvernului deoarece conservatorii deţin majoritatea în Camera Comunelor, prefigurează o vară electrizantă.

În total, autorităţile partidului anticipează aproximativ cincisprezece candidaturi. Geoffrey Clifton-Brown, trezorierul Comitetului din 1922, responsabil cu organizarea internă în partid, s-a declarat încrezător duminică la postul de radio LBC că cei doi finalişti vor fi cunoscuţi până în 20 iulie.

Un calendar mai precis este aşteptat luni, cu o posibilă închidere a depunerii candidaturilor marţi, potrivit Sunday Telegraph. Se urmăreşte ca votul final, deschis doar membrilor Partidului Conservator, să facă posibilă desemnarea câştigătorului până la începutul lunii septembrie.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri