Steve Bannon, fost consilier principal al lui Trump, a fost condamnat la închisoare

Data publicării:
Steve Bannon
Steve Bannon va merge la închisoare pentru patru luni. Foto: Profimedia Images

Un judecător federal din Statele Unite l-a condamnat, vineri, la patru luni de închisoare pe Steve Bannon, fostul consilier principal al lui Donald Trump și unul dintre principalii ideologi ai neofascismului american, pentru refuzul său de a răspunde unui citații a Congresului.

Conform BBC, judecătorul de district Carl Nichols a dispus, de asemenea, ca Bannon să plătească o amendă de 6.500 de dolari pentru refuzul său de a răspunde citației de a depune mărturie în fața Congresului Statelor Unite.

„Respectul pentru Congresul nostru este un lucru important în sistemul nostru constituțional”, a declarat judecătorul, adăugând că sentința este menită să trimită un mesaj publicului larg.

Totuși, Nichols a fost de acord să amâne executarea sentinței până ce condamnatul va depune apel.

Steve Bannon a fost citat de Congresul american să depună mărturie în fața comitetului care investighează insurecția trumpistă din 6 ianuarie 2021. Steve Bannon a fost găsit vinovat de sfidarea Congresului.

Congresul SUA are puterea de a cere persoanelor să depună mărturie sau să prezinte documente în cazuri pe care le consideră de importanță.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri