43 de cazuri de coronavirus, legate de o singură petrecere într-o casă din SUA

Data publicării:
Petrecere
Petrecere. Imagine ilustrativă. FOTO: Facebook

43 de cazuri noi de coronavirus sunt legate de o petrecere care a avut loc la începutul lunii iulie într-o casă din Washtenaw County, Michigan, scrie Mediafax, preluând CNN. Petrecerile au devenit o sursă serioasă de Covid-19 în Statele Unite, uneori la astfel de întruniri fiind invitate în mod intenționat persoane infectate cu coronavirus. Recent, un tânăr care a participat la o astfel de petrecere, despre care a crezut că e o farsă, a murit.

Cei mai mulți dintre cei infectați sunt tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 25 de ani. Autoritățile sanitare cred că petrecerea a avut loc între 2 şi 3 iulie, iar oficialii cer tuturor celor care au participat să se monitorizeze şi să aibă în vedere dacă au simptome ale virusului timp de 14 zile.

Petrecerile sunt o sursă serioasă de Covid-19 în Statele Unite, unde se organizează astfel de întruniri la care invitații știu că există cel puțin o persoană infectată. Cazuri, uneori fatale, au fost legate de adunări în Mississippi, Alabama, Florida, Missouri, California, Texas şi New Jersey. Un bărbat de 30 de ani a făcut COVID-19 după ce a participat cu bună știință la o „petrecere COVID” găzduită de o persoană infectată. Tânărul a murit ulterior într-un spital din Texas.

Oficialii locali din sănătate atrag atenţia asupra acestei petreceri din Michigan, care arată cât de uşor şi de repede poate infecta virusul oamenii.

„Acesta este un exemplu foarte clar de cât de repede se răspândeşte acest virus şi cât de mulţi oameni pot fi afectaţi într-o perioadă foarte scurtă de timp", a spus Jimena Loveluck, ofiţer de sănătate.

„Nu putem spera să ne îndeplinim obiectivul de a opri COVID-19 şi de a preveni cazuri suplimentare, spitalizările şi decesele fără sprijin şi cooperare deplină din partea comunităţii", a adăugat aceasta.

„Avem nevoie ca persoanele de toate vârstele, inclusiv tinerii, să ia în serios COVID-19 şi să respecte instrucţiunile. Asta înseamnă evitarea adunărilor mari fără distanţare fizică sau acoperirea feţei”, a adăugat Loveluck.

Editor: B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri