Adolescentul care a ucis 4 elevi într-un liceu din SUA a pledat vinovat. Părinții vor fi judecați pentru omor involuntar

Data publicării:
Ethan Crumbley
Adolescentul care a ucis 4 elevi într-un liceu din SUA a pledat vinovat. Foto: Profimedia

Un adolescent american care anul trecut a ucis patru elevi într-un liceu cu o armă oferită de părinţii săi a pledat vinovat luni şi riscă închisoarea pe viaţă. Ethan Crumbley, în vârstă de 15 ani la acea vreme, primise pistolul Sig Sauer calibrul 9 mm drept cadou de Crăciun.

Fapt rar, părinţii săi, acuzaţi de neglijenţă şi ignorarea unor semnale că urma să treacă la acţiune, au fost inculpaţi pentru omor involuntar şi ar trebui să fie judecaţi anul viitor, informează Agerpres.

Adolescentul a tras zeci de cartuşe în unitatea de învăţământ din Oxford, statul Michigan, în nordul ţării. El a ucis două fete şi doi băieţi cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani şi a rănit mai multe persoane.

Luni, purtând salopetă portocalie, ochelari şi mască de protecţie, el a spus "da, domnule", când judecătorul l-a întrebat dacă a fost alegerea lui să pledeze vinovat.

Procurorii au descris apoi ziua atacului armat din noiembrie 2021. Ethan Crumbley a recunoscut că a adus un Sig Sauer şi 50 de gloanţe în rucsac.

De asemenea, el a recunoscut că a intrat în toaleta băieţilor, a scos arma şi a început să tragă în liceeni.

Înainte de atacul armat, părinţii săi, Jennifer şi James Crumbley, au fost alertaţi de către profesori cu privire la unele semne îngrijorătoare şi chiar au fost chemaţi la şcoală, dar nu au acţionat. Şcoala i-a informat mai ales că fiul lor căuta muniţie pe internet.

Mama lui i-a trimis apoi un mesaj: "lol, nu sunt supărată pe tine. Trebuie să înveţi să nu fii prins".

Atacurile armate, în special în unităţile şcolare, sunt un flagel în Statele Unite. În mai, un adolescent a ucis 19 elevi şi două profesoare într-o şcoală primară din Uvalde, statul Texas.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri