Avioane cu alcoolemie ridicată. Un startup finanțat de Bill Gates lucrează la un combustibil pe bază de etanol

Data publicării:
bill gates
Bill Gates finanțează un start-up care vrea să facă un combustibil pentru avioane mai puțin poluant, pe bază de etanol Foto: Profimedia Images

Obținerea de combustibili sustenabili pentru aviație este o cursă rapidă având în vedere presiunile pentru reducerea emisiilor din acest sector. O organizație fondată de Bill Gates a acordat unui startup o finanțare de 50 de milioane de dolari pentru construirea unei rafinării care să transforme alcoolul în combustibil pentru aviație, potrivit Business Insider.

Banii îi vor permite companiei Lanza-Jet să continue construcția primei sale fabrici comerciale, în statul american Georgia. Reprezentanții startup-ului arată că producția ar putea începe în 2023. Fabrica va produce 34 de milioane de litri de combustibili de aviație și aproape 3,8 milioane de motorină pe an.

Compania produce combustibil folosind etanol din produse precum trestie de zahăr și deșeuri de porumb, care are emisii cu cel puțin 70 la sută mai mici în comparație cu combustibilul de aviație convențional.

În prezent, mai multe companii aviatice caută să folosească combustibil sustenabil pentru a-și reduce emisiile, dar adoptarea pe scare largă este îngreunată din cauza producției relativ reduse.

Aviația comercială contribuie cu peste două procente la emisiile globale de dioxid de carbon.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri