„Sunt arme nucleare pentru toată lumea”. Presa rusă publică un interviu cu Lukașenko după zvonurile privind spitalizarea la Moscova

Data actualizării: Data publicării:
Aleksandr Lukașenko
Dictatorul din Belarus, Aleksandr Lukaşenko. Foto: Profimedia Images

Presa rusă publică duminică bucăți dintr-un interviu dat de dictatorul din Belarus, Alexandr Lukașenko, la Moscova, în timpul Consiliului Economic Eurasiatic, desfășurat pe 25 mai. Interviul a fost postat duminică, 28 mai, pe pagina de Telegram a propagandistul rus Pavel Zarubin și preluat de presa de stat, după ce au apărut zvonuri că Lukașenko ar fi internat la un spital din Moscova.

Valeri Tsepkalo, liderul opoziției din Belarus, a declarat sâmbătă că, după o întâlnire cu președintele rus Vladimir Putin, Lukașenko a fost dus la Spitalul Clinic Central din Moscova în stare critică.

Duminică, pe pagina sa de Telegram a apărut un interviu cu propagandistul rus Pavel Zarubin, care a fost însă înregistrat pe 25 mai, în timpul Consiliului Economic Eurasiatic.

Lukașenko: Putin poate da arme nucleare oricui ni se alătură

În interviu, Lukașenko a declarat că Rusia va furniza arme nucleare tuturor țărilor care aderă la alianța dintre Belaurs și Rusia.

„Dacă cineva este îngrijorat... nu cred că Kassim Tokaiev [președintele Kazahstanului – n.red.] este îngrijorat de acest lucru, dar dacă ceva se întâmplă brusc, atunci pe nimeni nu deranjează Kazahstanul și alte țări care au aceleași relații apropiate ca și noi cu Federația Rusă. E foarte simplu. [Țările – n.red.] ar trebui să se alăture uniunii Belarusului cu Rusia și atât: vor exista arme nucleare pentru toată lumea”, a spus Lukașenko, potrivit Pravda.ua.

 Potrivit lui Lukașenko, aceste țări au „o șansă unică de a se uni”.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri