Toată lumea a greșit numele fiicei lui Kim Jong Un în ultimii 10 ani. De vină este doar Dennis Rodman, spune un fost spion sud-coreean

Data actualizării: Data publicării:
kim jong un si fiica lui inspecteaza o racheta
Un fost spion sud-coreean susține că fiica lui Kim Jong Un se numește de fapt Kim Eun Ju. Foto: Profimedia

Un fost spion sud-coreean spune că toată lumea i-a dat un nume greșit fiicei dictatorului nord-coreean Kim Jong Un, dintr-o greșeală de traducere a vedetei de baschet Dennis Rodman, relatează Business Insider.

Fostul ofițer de informații Choe Su Yong a declarat pentru presa sud-coreeană că, deși fiica lui Kim este cunoscută sub numele de Kim Ju Ae, ea se numește cel mai probabil Kim Eun Ju.

Choe, care a lucrat timp de 20 de ani în divizia de contraspionaj a Serviciului Național de Informații din Coreea de Sud, a spus că numele greșit provine de la fosta vedetă NBA Dennis Rodman, potrivit The Korea Times.

Rodman a vizitat Coreea de Nord de mai multe ori și susține că are o prietenie strânsă cu Kim. Choe a spus că, într-una dintre vizitele sale, vedeta a avut o comunicare greșită cu Kim în legătură cu numele fetei.

„Am auzit că Kim și-a prezentat fiica lui Rodman în timpul unei vizite în Coreea de Nord, spunând în coreeană că „jeo-ae” este fiica lui. Rodman pare să fi înțeles greșit cuvântul coreean „jeo-ae” ca numele ei”, a spus Choe citând surse din Coreea de Nord.

Fostul spion spune că Kim a folosit cuvintele „jeo-ae” care înseamnă „acea fată” în coreeană, potrivit The Times.

Rodman a spus în 2013 pentru The Guardian că fiica lui Kim se numește Ju Ae, spunând că a ținut-o pe fată în brațe când era doar un bebeluș.

Fiica lui Kim a fost prezentată public de dictator în noiembrie 2022, ceea ce a condus la speculații că ea ar putea deveni succesoarea sa.

Oficialii sud-coreeni și serviciile de informații s-au referit de atunci la fiica lui Kim drept „Kim Ju Ae”.

Fata, despre care se crede că are 11 ani, este unul dintre cei 3 copii cunoscuți ai lui Kim. Cu toate acestea, Choe spune că Kim are de fapt patru copii, citând din nou surse din Coreea de Nord.

The Korea Times a relatat că Choe s-a retras din serviciile de informații în 2010 și că a refuzat să dea detalii despre sursele sale, pentru siguranța acestora.

Detaliile personale ale familiei lui Kim sunt ținute la secret de Coreea de Nord, de aceea este foarte dificil pentru observatorii străini să afle sau să confirme informații despre copiii săi.

Nord-coreenii nu au voie să se numească „Jong Un”, iar un articol din Radio Free Asia, care cita două surse anonime din Coreea de Nord, relata că autoritățile le-au ordonat fetelor numite „Ju Ae” să-și schimbe numele din cauza fiicei lui Kim.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri