Ambasadorul din Italia reacționează după votul din diaspora: Românii merită respect şi scuze

Data actualizării: Data publicării:
ambasador ro it

Ambasadorul României în Italia acuză autorităţile de la Bucureşti că nu au făcut suficiente pentru a uşura procesul de votare. Gabriel Bologan a susţinut că alegerile în diaspora ar fi mult uşurate prin introducerea votului prin corespondenţă. 

Gabriel Bologan, ambasadorul României în Italia: „Îmi pare rău pentru cei care, asemenea mie, au aşteptat şi nu au votat. Regret că fostul preşedinte al Camerei a incriminat ambasadori...era mai bine să găsească o cale înainte să facă acuzaţii. De ce nu a fost modificată legea electoală? De ce a fost exclus votul prin corespondenţă? Principalele motive...procedura birocratică cu listele suplimentare şi funcționarea defectuoasă a tabletelor. Au fost şi diversiuni, că există o singură ştampilă, nu mai sunt buletine, că membrii comisiei au blocat votul findcă sunt în pauză de masă.

Românii merită respect şi scuze din partea tuturor instituţiilor, care la cinci ani de la ultimul vot nu au reuşit să ia măsuri pentru un vot în condiţii decente şi umane.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri