Ninsori abundente în Grecia. Mii de şoferi au rămas blocaţi pe o autostradă de lângă Atena și au fost evacuați

Data actualizării: Data publicării:
272760570_268000831962468_4321630908881983176_n

Mii de șoferi au rămas blocați pe o autostradă din jurul Atenei, din cauza ninsorilor abundente și a viscolului. Peste 3.500 de oameni au fost evacuați, relatează BBC.

Echipaje de salvare, inclusiv armata elenă, au lucrat toată noaptea de luni spre marţi pentru evacuarea miilor de persoane rămase blocate în maşini.

Aproximativ 1.200 de maşini au rămas blocate pe Attiki Odos, principala şosea de centură a Atenei, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului grec, Giannis Oikonomou.

Prognozele arată că vom continua să ne confruntăm cu mari dificultăţi pentru încă o bună perioadă de timp, a adăugat el.

Autorităţile din Grecia au declarat ziua de marţi zi liberă, închizând administraţiile publice şi firmele private, cu excepţia supermarketurilor, farmaciilor şi benzinăriilor din regiunea metropolitană Atena şi din unele dintre insulele elene, potrivit Agerpres. Mai multe zone din Atena au fost afectate de întreruperi ale alimentării cu electricitate.

15 călători au fost răniţi atunci când o locomotivă a încercat să tragă un tren în care se aflau 200 de pasageri şi care rămăsese blocat în urma ninsorilor abundente din centrul Greciei.

Potrivit meteorologilor eleni, această furtună de zăpadă, denumită Elpida, va continua până miercuri.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri