Primărie din Italia, îmbogățită de amenda plătită de o firmă din România

Data actualizării: Data publicării:
Piazza_vittorio_emanuele_rovigo

116.000 de euro a plătit o societate de transport din România unei primării din Rovigo pentru o amendă încasată de un şofer. Însă totul a fost o eroare! Sumă pe care trebuia să o plătească firma era de doar 116 euro. Gafa a fost făcută de o angajată a societăţii româneşti, care a mai adăugat încă trei zerouri la cifra datorată, transmite Agenda Diasporei.

Epopeea italiană a început după ce camionagiul român a fost surprins de două ori de camerele de supraveghere video de pe strada statală SS Romea, în apropiere de Riva, Veneto, circulând cu o viteză peste limita admisă.

Când s-au trezit cu conturile goale, reprezentantii firmei românești au intrat în panică şi au început să sune disperaţi pentru a-şi recupera banii. Că să poată fi restituită "comoara" nejustificată, primaria din Ariano Polesine a trebuit să facă o întreagă tevatură birocratică.

„Am fost nevoiţi să verificăm tot. Nu este aşa simplu să restitui 116.000 de euro. Va fi facută o variaţie de bilanţ. Vreau să zic că întâi trebuie să stabilim o intrare prevăzută şi o ieşire consecutivă pentru transferul de bani în mod invers. Am avut şedinţă de consiliul iar printre punctele dezbătute s-a numărat şi acesta. Acum, persoana care se ocupă de acest lucru va dispune restituirea sumei. Birocraţia este mare în astfel de cazuri şi trebuie să respectăm anumite reguli”, a declarat Fabio Casellato, responsabilul departamentului economic din primaria Ariano Polesine.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri