Londra este într-o “situație critică” după creșterea alarmantă de cazuri de Covid. Primarul a declarat un incident major

Data actualizării: Data publicării:
ambulanta engleza pe podul london bridge
Londra se cofruntă cu o situație critică în ceea ce privește numărul mare de cazuri de infectare cu coronavirus, ceea ce pune presiune tot mai mare pe capacitatea spitalelor. Foto: Profimedia Images

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat un “incident major” în capitala Angliei “din cauza răspândirii rapide a coronavirusului (...) și a numărului cazurilor de Covid-19, care este în creștere în spitale, ceea ce a pus NHS (sistemul național de sănătate – n.red.) în risc de a fi copleșit”, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul primarului, conform CNN.

Decizia vine “ca urmare a creșterii peste 1.000 de cazuri de Covid-19 la 100.000 de locuitori, ceea ce pune o presiune imensă pe un NHS care are deja o capacitate saturată”, arată comunicatul.

“Între 30 decembrie și 6 ianuarie, numărul de pacienți din spitalele Londrei a crescut cu 27% (de la 5.524 la 7.034) iar numărul de aparate de ventilație a crescut cu 42% (de la 640 la 908)”, mai transmite comunicarea, adăugând că “doar în ultimele trei zile NHS a anunțat 477 de decese în spitalele londoneze ca urmare a testelor pozitive la Covid-19”.

„Situația în Londra este acum critică având în vedere răspândirea scăpată de sub control a virusului. Numărul de cazuri din Londra a crescut rapid, cu mai mult de o treime dintre pacienți fiind tratați în spitalele noastre acum, în comparație cu apogeul pandemiei din aprilie”, a afirmat Khan.

Potrivit biroului său, “impactul este resimțit de asemenea în serviciile de urgență cu sute de pompieri din Londra care din nou ajută voluntar Serviciul de Ambulanță conducând mașinile, acest serviciu fiind în una dintre cele mai aglomerate perioade din istorie”.

Serviciul londonez de Ambulanță răspunde la până la 8.000 de apeluri de urgență pe zi, în comparație cu 5.500 cât primește într-o zi obișnuită, mai arată comunicatul.

În Regatul Unit, declararea unui incident major permite autorităților locale să caute suport suplimentar de la guvernul național pentru a face față situației.

Regatul Unit a aprobat al treilea vaccin Covid – Moderna

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Regat (MHRA) a autorizat vaccinul “ca urmare a luni de zile de teste clinice riguroase ce au implicat zeci de mii de oameni și o analiză intensă a siguranței, calității și eficienței vaccinului”, a scris Departamentul Sănătății.

“Aceasta este în continuare o veste grozavă și o altă armă în arsenalul nostru pentru a îmblânzi această boală groaznică”, a precizat secretarul pentru Sănătate, Matt Hancock, într-un comunicat.
Guvernul britanic a decis să achiziționeze 10 milioane de doze suplimentare ale vaccinului Moderna pe lângă comanda anterioară de 7 milioane, cumulând în total 17 milioane, mai arată sursa citată.

Stocurile vor fi livrate Regatului Unit începând din această primăvară odată ce Moderna își extinde capacitatea de producție.

“Deja am vaccinat aproape 1,5 milioane de persoane în Regatul Unit iar vaccinul Moderna ne va permite să accelerăm programul nostru de imunizare chiar mai mult odată ce dozele devin disponibile din primăvară”, a spus Hancock.

Datele publicate în noiembrie au arătat că vaccinul Moderna are o eficacitate de 94,5% împotriva coronavirusului. Compania spune că vaccinul nu avea niciun efect secundar serios. Un mic procentaj a celor care au primit injecția au avut simptome precum dureri.

Rezultatele acestui vaccin sunt similare cu cele ale serului Pfizer/BioNTech, deoarece folosesc aceeași tehnică de a activa sistemul imunitar al organismului.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri