Rochia și bijuteriile de la încoronarea reginei, expuse la Buckingham

Data publicării:
rochie regina

Piesa de rezistenţă a colecţiei de la palatul Buckingham a fost rochia purtată de regina Elisabeta a doua în ziua încoronării. Trena rochiei măsoară șase metri și jumătate.

„Este o întreagă poveste în spatele rochiei de încoronare a reginei. A fost creată de către croitorul Norman Hartnell, care a lucrat pentru regină de la începutul anilor 1940, când ea era cunoscută încă drept Prinţesa Elizabeth. El a creat rochia de mireasă în 1947 şi a fost în numeroase ocazii alegerea firească pentru realizarea celor mai importante rochii pe care le-a purtat regina”, explică Caroline de Guitaut, administrator.

Piesa vestimentară este brodată cu perle, cristale și cu alte bijuterii, dar cuprinde şi simboluri care îi scapă unui ochi neavizat.

„Rochia cuprinde atât de multe simboluri, încât transmite numeroase mesaje diplomatice. Are brodate pe ea nu doar simbolurile naţionale ale Regatului Unit, ci şi emblemele mai multor ţări din Commonwealth. Sunt simboluri pe care chiar regina i le-a sugerat lui Hartnell să le includă în design”, a detaliat Caroline de Guitaut.

La expoziție pot fi admirate și hainele purtate de către ducele de Edinburgh, de prințesa Margaret şi de către regina-mamă. Colecţia include veşmintele prințului Charles și pe cele ale prințesei Anne, de pe vremea când ei aveau patru, respectiv doi ani. Expoziția este deschisă până la finele lunii septembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri